Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Το «Τρίτο Στεφάνι» στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης


Το «Τρίτο Στεφάνι», το έργο που καθιέρωσε τον Κώστα Ταχτσή, σε θεατρική διασκευή των Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Νιάρχου ανεβαίνει για περιορισμένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από σήμερα, Τετάρτη.

Το έργο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2009-2010, ανεβαίνει σε συμπαραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων, του Εθνικού Θεάτρου και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το «Τρίτο Στεφάνι», ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα, εκδόθηκε το 1962. Έργο αυτοβιογραφικό, με πρόσωπα από τη ζωή και τις μνήμες του συγγραφέα, σκιαγραφεί με πρωτόγνωρο για την εποχή του τρόπο ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τη ματιά δύο γυναικών, της Νίνας και της Εκάβης.

Δύο γυναίκες οικείες, γεμάτες δύναμη και αδυναμίες, ξετυλίγουν μπροστά μας το νήμα της ζωής τους: γάμοι, απιστίες, διαζύγια, θάνατοι, οικονομικές αποτυχίες, οικογενειακά δράματα.

Η προσωπική, μικρή τους ιστορία είναι δεμένη με τη μεγάλη ιστορία, με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Τα κυριότερα γεγονότα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα -ο Μακεδονικός αγώνας, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Μικρά Ασία, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή- περνάνε μπροστά μας. Άλλοτε καθοριστικά και άλλοτε σαν φόντο σε ένα συναισθηματικό τοπίο.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης, στην οποία παίζουν η Νένα Μεντή, η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Τάνια Τρύπη και ακόμη 20 ηθοποιοί, υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής, με βοηθό τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Τα σκηνικά είναι της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου, τα κοστούμια της Ντέννης Βαχλιώτη, ενώ υπεύθυνος για τη μουσική σύνθεση-επιμέλεια είναι ο Θοδωρής Οικονόμου. Την κίνηση επιμελήθηκε η Αποστολία Παπαδαμάκη, τη μουσική διδασκαλία η Μελίνα Παιονίδου και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

By: Alkisti

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: