Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Δεν έδωσαν δώρο Χριστουγέννων 763 επιχειρήσεις


Τις 1.545 έφτασαν οι καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Οι καταγγελίες αυτές αφορούσαν 763 επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, που απασχολούν συνολικά 10.750 εργαζομένους (το ποσό της οφειλής αγγίζει τα 2,3 εκατομμύρια).
Με βάση τα στοιχεία σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών εργοδοτών τη διαδικασία του αυτοφώρου. Παράλληλα, σε 680 περιπτώσεις προέβη στη διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων. Από τις μέχρι σήμερα επιλυθείσες εργατικές διαφορές έχει καταβληθεί στους εργαζομένους συνολικά το ποσό των 560.889 ευρώ. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπήρξε τηλεφωνική συμφιλιωτική παρέμβαση των επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να καταβληθεί το δώρο στους εργαζομένους.
«Βασικός μας στόχος ήταν να καταβληθεί σε κάθε περίπτωση στους εργαζομένους το δώρο Χριστουγέννων. Και γι' αυτό τον λόγο δώσαμε βαρύτητα στη συμφιλιωτική παρέμβαση των επιθεωρητών προκειμένου το δώρο να δοθεί όσο πιο άμεσα γινόταν» αναφέρει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Μιχάλης Χάλαρης. Στις περιπτώσεις που η συμφιλιωτική παρέμβαση δεν απέδωσε, οι επιθεωρητές άσκησαν τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι το επόμενο τετράμηνο το ΣΕΠΕ θα πραγματοποιήσει στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας όπου παρατηρούνται έντονα φαινόμενα παραβάσεων. Οι έλεγχοι θα αφορούν μεταξύ άλλων βιοτεχνίες ιματισμού, συνεργεία-βενζινάδικα, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: