Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Βροχή Τεταρτιδών» το βράδυ της Τρίτης


Τη «Βροχή των Τεταρτιδών» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου όσοι στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό θέαμα αν αναλογιστεί κανείς ότι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες βροχές μετεώρων, αυτή τη φορά δεν παρεμβάλλεται το φεγγάρι.
Η παρατήρηση των μετεώρων, που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα πυρακτώνονται, είναι προτιμότερη με γυμνά μάτια.
Στην περίπτωση των Τεταρτιδών, οι παρατηρητές χρειάζεται να κοιτούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ουρανού για να απολαύσουν το θέματα, ωστόσο η ευμεταβλητότητα στην έντασή τους σημαίνει ότι είναι εύκολο για κάποιον να τους χάσει.
Οι Τεταρτίδες διαρκούν από την 1η έως τη 12η Ιανουαρίου.
Η μέγιστη συχνότητα πτώσης, που μπορεί να φτάσει τα 80 έως 100 μετέωρα ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 40 έως 42 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, είναι στις 3 και 4 Ιανουαρίου.

By: John_Spider


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: