Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

BBC: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους»


Διεθνής διαστάσεις παίρνει το θέμα της εγκατάλειψης παιδιών από γονείς, οι οποίοι αδυνατούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, λόγω οικονομικής ανέχειας.
Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΒΒC, πολλοί γονείς αποφασίζουν να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα, διότι δεν μπορούν να τους προσφέρουν τα απολύτως απαραίτητα.
Το δημοσίευμα παραθέτει αρκετές περιπτώσεις γονέων που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα της εκκλησίας, στο Χαμόγελο Του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς δεν είχαν ούτε σπίτι, αλλά ούτε και δουλειά.
Τα εν λόγω ιδρύματα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, καλύπτουν τα κενά που έχει αφήσει η Πολιτεία στη μέριμνα για τις οικογένειες.
Τέλος να υπογραμμίσουμε πως θίγει και το γεγονός ότι τα ιδρύματα αυτά καλούνται να πληρώσουν υψηλότατες εισφορές για τις δωρεές που λαμβάνουν.
Ελλάδα, εν έτει 2012: Γονείς σε απόγνωση, οικογένειες σε διάσπαση, ανήμπορες να «σηκώσουν» το βάρος ανατροφής των παιδιών τους. Μοναδική λύση; Η φιλοξενία τους σε κοινωφελή ιδρύματα.
Το τελευταίο εξάμηνο του 2011 οι αιτήσεις φιλοξενίας παιδιών προς τα παιδικά χωριά SOS αυξήθηκαν κατά 150%.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: