Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

4 ανατροπές για τους μισθούς


Μειώσεις με νέες ανατροπές στους μισθούς -είτε με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αν «ναυαγήσει» ο διάλογος των εργοδοτικών οργανώσεων με τη ΓΣΕΕ που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα- έρχονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Στο τραπέζι τίθενται, με εντολή της τρόικας, η μείωση ή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το «πάγωμα» των ωριμάσεων (αυτόματες προσαυξήσεις λόγω πολυετιών), ο κατώτατος μισθός με πρόβλεψη ακύρωσης της συμφωνημένης αύξησης του Ιουλίου (περί το 2,5% με βάση τον ευρωπληθωρισμό του 2011), η κατάργηση «κανονιστικών ρυθμίσεων» (των κανονισμών εργασίας στις πρώην ΔΕΚΟ) καθώς και η μείωση των εισφορών.
Λ. Παπαδήμος
Την άμεση εκκίνηση του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων για τη μείωση του μισθολογικού κόστους εργασίας που απαιτεί η τρόικα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης και θέτει ως όρο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος από τα προεδρεία του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους προέδρους των κοινωνικών εταίρων να καταλήξουν σε μια συμφωνία.
Αμεση πρωτοβουλία ΣΕΒ
Την πρωτοβουλία έναρξης του διαλόγου ανέλαβε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με το Λ. Παπαδήμο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος καλώντας τη ΓΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ σε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου. «Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι είναι κρίσιμο για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα, να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος με στόχο την αναζήτηση ενός νέου σημείου ισορροπίας στο μέσο μισθολογικό κόστος, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και την προστασία των θέσεων εργασίας» τονίζει στην πρόσκληση. «Ο ΣΕΒ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός.
«Οχι» ΓΣΕΕ
«Οτιδήποτε αγγίζει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (επιδόματα, πολυετίες, δηλαδή ωριμάσεις, αυξήσεις που προβλέπονται για το 2012) εμείς δεν τα συζητάμε», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλος. Όπως είπε θα προσέλθει στο διάλογο με τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Μικρομεσαίοι
Τριετές «πάγωμα» των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στις αποδοχές και μείωση κατά 10% των εισφορών με αναπλήρωση των απωλειών που θα έχουν τα Ταμεία μέσω της επιβολής πόρου 1 τις χιλίοις από τον τζίρο των επιχειρήσεων (που υποστηρίζει και η ΓΣΕΒΕΕ) πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: