Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Κατά της μείωσης του κατώτερου μισθού 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, εκφράζουν με γραπτή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι τελευταίες απαιτήσεις της τρόικας προκαλούν απορία και οργή» και καλούν την κυβέρνηση να πει «ένα ευγενικό, αλλά στιβαρό όχι».
Οι τρεις βουλευτές απορρίπτουν τις αιτιάσεις της Τρόικας ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, καθώς, όπως επισημαίνουν,"με τη λογική αυτή οι οικονομίες του Μπαγκλαντές και της Νιγηρίας θα ήταν πρώτες παγκοσμίως, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και εκείνες της Γερμανίας και της Σουηδίας στα πρόθυρα της κατάρρευσης».
«Δεν υπάρχει καμία 'οικονομική λογική' στην πρόταση των δανειστών μας. Χωρίς να ενδίδουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, δεν διαφαίνεται άλλο κίνητρο στην πίεση των εκπροσώπων της Τρόικας, παρά το ιδεολογικό. Η έννοια του κατώτερου μισθού ισχυρίζονται πως πρέπει να καταργηθεί διότι η 'αγορά εργασίας' πρέπει να απορρυθμιστεί. Δεν υπάρχει οικονομικό σκεπτικό- δόγμα είναι», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη «να υπάρξει μια συνολική και τεκμηριωμένη αντίσταση, σε αυτή την ακατανόητη απαίτηση, από εργοδότες, εργαζόμενους, κυβέρνηση και κόμματα», ενώ καταλήγουν τονίζοντας:
«Σε όλα υπάρχουν όρια. Το επιχείρημα ότι είμαστε σε δύσκολη θέση και δεν μπορούμε να αντιταχθούμε στους αρωγούς μας δεν στέκει. Αν, για να εισπράξουμε τη βοήθεια της Τρόικας, πρέπει να διαλυθεί η ελληνική κοινωνία, η απάντηση είναι: «τη βοήθεια τη χρειαζόμαστε ακριβώς για να αποφύγουμε αυτή τη διάλυση».

By: John_Spider


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: