Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

«Άδικος κόσμος» σε Ολλανδία και Σουηδία


Μετά τη διπλή επιτυχία στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν στην Ισπανία - όπου απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας και βραβείο ανδρικής ερμηνείας-, ο «Άδικος κόσμος» συνεχίζει το ταξίδι του στις φεστιβαλικές αίθουσες της Ευρώπης.
Η ταινία του πολυβραβευμένου Φίλιππου Τσίτου θα έχει συμμετοχή στο τμήμα Spectrum, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ (25 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου) στην Ολλανδία. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο «Άδικος κόσμος» θα εγκαινιάσει ως ταινία έναρξης το μεγαλύτερο σκανδιναβικό κινηματογραφικό γεγονός, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ (27 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου) στη Σουηδία.
Υπόθεση
Ο Σωτήρης είναι ένας μοναχικός άντρας γύρω στα 50, που εργάζεται σαν αστυνομικός προανακριτής στην Αθήνα. Καθημερινά ξεβράζονται στο γραφείο του συρφετοί παρανόμων, κι εκείνος πρέπει να αποφασίζει για την ζωή τους. Μια ωραία ημέρα, ο Σωτήρης αποφασίζει ότι μπούχτισε πια να καταδικάζει αδίκως τους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή έτσι το θέλει ο Νόμος. Θα γίνει δίκαιος! Πρεζόνια, πόρνες, και όλων των ειδών οι απόκληροι θα επιστρέφουν στην καθημερινότητα για μία δεύτερη ευκαιρία.
Ο σκηνοθέτης
Ο Φίλιππος Τσίτος αναφέρει: «Με τον «Άδικο κόσμο» δεν θέλουμε να αναπαραγάγουμε την πραγματικότητα που μας περιβάλει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο. Έναν κόσμο που θα αντανακλά την πραγματικότητα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεταδίδει στον θεατή την ουσία κάθε στιγμής και κάθε χαρακτήρα. Με δυο λόγια, δεν θέλουμε απλώς να μεταδώσουμε συναισθήματα. Θέλουμε αυτά τα συναισθήματα να είναι όσο πιο ειλικρινή γίνεται. Έχοντας σαν γενική γραμμή την αφαίρεση (στα χρώματα, την αρχιτεκτονική των χώρων, την υποκριτική), με επιμελές στυλιζάρισμα των εικόνων, με πολύ λιτή κινηματογράφηση και πολύ απλές συνθέσεις κάδρων, θέλουμε να αναζητήσουμε την ειλικρίνεια των συναισθημάτων, όπως συμβαίνει στους πίνακες του Edward Hopper. Η ταινία είναι μια τραγικότατη κωμωδία για το πώς οι άνθρωποι αδικούν ο ένας τον άλλο επειδή είναι δυστυχείς. Με ύφος που θυμίζει τα γαλλικά filmes policiers σε συνδυασμό με ένα ξερό, διακριτικό χιούμορ, η ιστορία διηγείται το παράδοξο της αναζήτησης της ευτυχίας σε λάθος σημεία στις λάθος στιγμές και την βαθιά υπαρξιακή αγωνία που προκύπτει όταν διαπιστώνουμε ένα τέτοιο λάθος στη ζωή μας».
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος, σενάριο: Φίλιππος Τσίτος, Δώρα Μασκλαβάνου, παραγωγή: Aλεξάνδρα Μπουσίου, φωτογραφία: Πολυδεύκης Κυρλίδης, μοντάζ: Δημήτρης Πεπονής, μουσική: Jose Van der Schoot. Πρωταγωνιστούν: Aντώνης Καφετζόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Στέργιογλου. Ημερομηνία εξόδου στις ελληνικές αίθουσες: 2 Φεβρουαρίου 2012.

By: Έλενα

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: