Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ν. Παπανδρέου - Η Porsche, το τζιπ και η μεζονέτα των 530 τ.μ. στην Εκάλη


«Για τις άνανδρες και ανήθικες επιθέσεις στην οικογένειά μου απαντώ με μια φράση του Ανδρέα: Εμένα θέλετε να χτυπήσετε; Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα!».

Porsche, BMW και 550 τ.μ. στην Εκάλη

Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού μέχρι πριν από περίπου έναν χρόνο έμενε σε διαμέρισμα 150 τ.μ. στα Βριλήσσια. Μετά τη μετακόμισή του στην Εκάλη στην αχανή βίλα των 530 τ.μ., στην οποία κατοικούσε ο πρώην ιδιοκτήτης της μουσικοσυνθέτης Φοίβος, απολαμβάνει πλέον μαζί με τη σύζυγό του κυρία Αλεξία Κληρονόμου και τα δυο τους παιδιά τις χάρες μιας υπεράνετης, υγιεινής, λουσάτης και απολύτως ήρεμης ρουτίνας, η ησυχία της οποίας ενίοτε διασπάται από τον βρυχηθμό του μοτέρ μιας χρυσαφί Porsche Carrera όταν αυτή εξέρχεται δυναμικά από το υπόγειο πάρκινγκ της έπαυλης. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του ζεύγους τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές ο οδηγός μεταφέρει ένα εκ των παιδιών σε βρετανικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο των βορείων προαστίων, που παρέχει τις υπηρεσίες του τιμολογώντας τους γονείς με τα ακριβότερα δίδακτρα στη χώρα, ύψους 12.000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, ένα ακόμα πολυτελές αυτοκίνητο ημιτζιποειδούς χαρακτήρα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, μάρκας BMW, χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα από τη σύζυγο του Νίκου Παπανδρέου για τις μετακινήσεις της. Τόσο, όμως, η BMW -αξίας περίπου 40.000 ευρώ- όσο και η Porsche, που εκτιμάται πάνω κάτω σε 180.000 ευρώ, ανήκουν σε εταιρείες χρονομίσθωσης, στην Olympic S.A. και στην Alpha Leasing, αντίστοιχα. Ομως το ζήτημα που τίθεται από όσους τον βλέπουν να μετακινείται με αυτά τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν είναι σε ποιον εμφανίζονται να ανήκουν. Είναι το ότι κυκλοφορεί εν μέσω κρίσης με αυτά, επιδεικνύοντας προκλητικά ένα πλουσιοπάροχο επίπεδο διαβίωσης τη στιγμή που χιλιάδες συμπατριώτες του πουλούν κοψοχρονιά ή παραδίδουν αθρόα τις πινακίδες από τις δικές τους σακαράκες. Ο προβληματισμός, ακόμα και των γειτόνων του, εντοπίζεται στο αισθητικό και το ηθικό μέρος αυτής της συμπεριφοράς. Οσο για το ιδιοκτησιακό μέρος, εφόσον τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι δανεικά τόσο το χειρότερο γιατί, πέρα από κακό τάιμινγκ, αποτελούν ένδειξη μιας παρωχημένης γιάπικης επιλογής που περιφρονεί τις τσεκουρωμένες συνθήκες διαβίωσης που βιώνουν μαζικά οι γονατισμένοι από τα δάνειά τους Ελληνες πολίτες.

Παρόμοια ισχύουν πολλαπλασιαστικά και για την επιλογή μίσθωσης του συγκεκριμένου προνομιούχου σπιτιού, που αγγίζει τα όρια της χλιδής. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ακίνητο, το οποίο έχει τη δική του ιστορία. Το οικόπεδο στο οποίο έχει χτιστεί ανήκε στο σωματείο «Φίλοι της Αστυνομίας Αθηνών» και αγοράστηκε από την οικογένεια Αθανασοπούλου - αποκλειστικών αντιπροσώπων των γνωστών ηχητικών συστημάτων Bang & Olufsen. Η συγκεκριμένη οικογένεια κατασκεύασε εκεί, πριν από περίπου 10 χρόνια, συγκρότημα τριών ανεξάρτητων κατοικιών. Η μία εξ αυτών πουλήθηκε το 2001 στον γνωστό Ελληνα συνθέτη Φοίβο Τασσόπουλο αντί 220.000.000 δραχμών, σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς. Η δεύτερη κατοικία, που συνορεύει με αυτή που μισθώνει ο Νίκος Παπανδρέου, αγοράστηκε από τον ορθοπεδικό Γεώργιο Σάπκα και η τρίτη από τον πολιτικό μηχανικό Ιωάννη Κουκούτση. Τον Οκτώβριο του 2010 ο Φοίβος Τασσόπουλος πούλησε το ακίνητό του αντί 1.300.000 ευρώ, σύμφωνα με την τιμή που αναγράφεται στα συμβόλαια. Ο επιχειρηματίας που το αγόρασε με τη σειρά του το νοίκιασε στον Νίκο Παπανδρέου με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις. Διέμεναν μάλιστα κατά το πρόσφατο παρελθόν στην ίδια πολυκατοικία στα Βριλήσσια. Η πολυτελής οικία στην οποία κατοικεί η οικογένεια του Νίκου έχει εμβαδόν 529,50 τ.μ. και χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Στην μπροστινή πλευρά έχει δημιουργηθεί πισίνα, ενώ στην πίσω υπάρχει διαμορφωμένος υπαίθριος χώρος με κατασκευή μπάρμπεκιου. Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, το ενοίκιο της κατοικίας υπολογίζεται με τα σημερινά δεδομένα από 5.000 έως 6.000 ευρώ, ενώ η τιμή αγοράς της υπολογίζεται περίπου στα 3.000.000 ευρώ.

Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το δείτε από το Πρώτο Θέμα

By: John_Spider

Δεν υπάρχουν σχόλια: