Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

E.E. - Ζητάμε τα λεφτά πίσω και έντοκα


Την επιστροφή περίπου 425 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα εντόκως, ζητά από τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ποσό αφορά στις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν στους αγρότες την περίοδο 2008-2009. Δει επείσθη τελικά η Κομισιόν ότι οι πληρωμές που έγιναν στους αγρότες αρχές του 2009 ήταν αποζημιώσεις όπως διατείνονταν ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης και απεφάνθη, μετά από έρευνα που διήρκεσε τρία χρόνια, ότι ήταν παράνομες κρατικές ενισχύσεις γι' αυτό και ζητά την ανάκτηση τους από τους αγρότες.
Το πόσο θα πρέπει να επιστραφεί όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά στο κράτος μέλος. Βέβαια αντικειμενικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, οπότε και θα κληθεί τελικά η χώρα μας να πληρώσει ως πρόστιμο η ίδια στην Κομισιόν για κακοδιαχείριση το ποσό που έδωσε παράνομα τα 424,8 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα θα δοθούν μέσω του Εθνικού προϋπολογισμού σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε ήδη εντολή να ασκηθεί προσφυγή ακύρωσης της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να κατατεθεί αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της.
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης επανέλαβε ότι επρόκειτο για αποζημιώσεις. Οι πληρωμές επισημαίνει ήταν συμβατές και σύννομες με την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία και η χώρα μας δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ φτάνει να υπάρχει σωστή στήριξη των ελληνικών θέσεων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μπορεί να επικαλεστεί απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας τον Οκτώβριο του 2009 που επέτρεψε στα κράτη μέλη να προβούν κατά το δοκούν και σε κρατικές ενισχύσεις και μάλιστα αναδρομικά οπου υπήρχαν μεγάλες ζημιές στα έτη 2008-2009.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: