Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ενοικιάζεται η Ακρόπολη έναντι 1.600 ευρώ ημερησίως


"Στούντιο" φωτογράφησης, κινηματογράφησης κτλ. έναντι ποσού που θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ημερησίως θα γίνει η Ακρόπολη. Με υπουργική απόφαση, το υπουργείο Πολιτισμού βάζει στη λίστα 117 μνημεία της Ελλάδας που μπορούν να αξιοποιηθούν διαφημιστικά έναντι, βεβαίως, αδρού τιμήματος.

Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης και θα παραχωρούνται για φωτογραφήσεις, κινηματογραφήσεις και διαφημίσεις.

Σύμφωνα με τη συναίνεση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) η Ακρόπολη και άλλοι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Λίνδος θα ενοικιάζονται για διαφημιστικούς σκοπούς.

Αναλόγως της διασημότητας του μνημείου θα διαμορφώνεται και το αντίτιμο.

Το υπουργείο Πολιτισμού ορίζει ότι στην περίπτωση του Ιερού Βράχου και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του το τέλος φωτογράφησης για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς με την παρεμβολή προσώπων θα ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων. Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες, αφίσες και μαγνήτες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

By: John_Spider


Πηγή

2 σχόλια:

Giannis Koromilas είπε...

Θυμήσου τότε που κάναμε τους Ολυμπιακούς που αναλάβαμε όλα τα έξοδα των αθλητών και σκορπάγαμε τα εκατομμύρια σαν μαρουλόφυλλα και σκέψου πόσο έχουμε ξεπέσει αυτή τη στιγμή για να νοικιάζουμε την Ακρόπολη, και πόσο??? 1600 ευρώ !!!!!!
Και καλά εμείς είμαστε ξεφτίλες. Αλλά η Ακρόπολη είναι παγκόσμιο μνημείο, πως δεν ξεσηκώνονται οι ξένοι ενάντια σε αυτόν τον ηθικό ξεπεσμό μας? www.coinsuniverse.wordpress.com

OUPS είπε...

Καλημέρα φίλε συμφωνώ απόλυτα !!!!!!!
Εδώ θα μου πεις με τόσα που μας έχουν συμβεί (σε εθνικό και προσωπικό) επίπεδο αυτό μου φαίνεται ποιό «normal».
Όσο για του ξένους δεν έχουν ξεσηκωθεί στην όποια αθλιότητα μας έχουν φέρει θα ξεσηκωθούν τώρα …μη σου πω ότι μερικοί θα λένε ότι δεν μας αξίζει να τα έχουμε !!!!!!!!!!
«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος»