Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Χιλιάδες οικογένειες χωρίς έναν εργαζόμενο!


Σοκάρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής όπου η παιδική φτώχεια ξεπερνάει το 20%. Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες ενώ δεν έχουν υπολογιστεί τα στοιχεία του 2011 που θα δείξουν περισσότερη αύξηση.
Στοιχεία που πραγματικά σοκάρουν και δείχνουν την ελληνική πραγματικότητα πλέον. Ένας στους πέντε 'Ελληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας και αυτά είναι μόνο τα στοιχεία του 2010. Αν προσθέσει κανείς και το τι έγινε το 2011 τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.
Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης του 2010 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με τα στοιχεία, προκύπτει ότι το χρηματικό όριο της φτώχειας φτάνει στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

By: John_Spider

Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H ΕΛΣΤΑΤ (με την αρωγή της EuroStat) για ακόμη μία φορά επινοεί νούμερα από το πουθενά. Eίναι οικονομικά παρανοϊκό ενώ στο κράτος υπολογίζουν λεπτομερώς την αναλογία εσόδων - εξόδων, στους πολίτες να ορίζουν για την φτώχεια ένα αυθαίρετο ελάχιστο νούμερο εσόδων, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τα έξοδα.

Το ζήτημα πανίβλακες της ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι μόνο τι έσοδα έχουν οι πολίτες αλλά αν αυτά τα έσοδα είναι μικρότερα από τα έξοδα. Είναι πολύ "πλουσιότερος" αυτός που έχει μόλις 5.000 έσοδα τον χρόνο αλλά 4.000 έξοδα (συνολικά, τα πάντα μέσα, από τον πρωινό καφέ έως χαρατσόσημα) από κάποιον με 9.000 έσοδα αλλά 10.000 έξοδα. Ο πρώτος έχει κάθε χρόνο πλεόνασμα 1.000 €πουλα και ο δεύτερος έλλειμα (=>η τροφή του χρέους) 1.000 €πουλα. Ναι ναι, ακριβώς όπως τα υπολογίζετε και για το κράτος!

Τώρα βέβαια είναι άλλη συζήτηση το ζήτημα των υπέρμετρων εξόδων κάποιων, που είτε ακολουθούν από πολύ κοντά είτε υπερβαίνουν τα έσοδα (όσα και να είναι αυτά...), "γιατί δεν μάζευαν τους καλούς καιρούς", "γιατί ανοίχτηκαν" κλπ κλπ Ενημερωτικά δεν είμαι δημόσιος, ούτε ήμουν ποτέ. Παροπλισμένος επαγγελματικά ιδιώτης είμαι..