Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Δίκη στις ΗΠΑ για ελληνοκυπριακές περιουσίες στα Κατεχόμενα


Ξεκίνησε η ακρόαση, ενώπιον δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον, αγωγής κατά της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» για την παραβίαση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων προσφύγων και εκτοπισμένων από το κατεχόμενο σήμερα τμήμα της Κύπρου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος, Αθανάσιος Τσιμπίδης, εκπροσωπώντας τους Ελληνοκύπριους Μιχάλη Τουμάζου (κάτοικο ΗΠΑ), Νικόλα Καντζηλάρη και Μαρούλα Τουμάζου (κατοίκους Κύπρου), υπέβαλε αγωγή κατά της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Ο ίδιος επικαλέστηκε συγκεκριμένο νόμο των ΗΠΑ του 1976 βάσει του οποίου είναι δυνατή η άσκηση αγωγής σε δικαστήριο των ΗΠΑ κατά ξένης χώρας.
Η αγωγή, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, δικαιολογείται επίσης από το γεγονός ότι η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός, πραγματοποίησαν την εισβολή και συνεχίζουν την κατοχή, χρησιμοποιώντας στρατιωτικό εξοπλισμό που εξασφάλισε από τις ΗΠΑ. Τη στιγμή μάλιστα που η νομοθεσία των ΗΠΑ απαγορεύει ρητά τη χρήση στρατιωτικού της εξοπλισμού για επιθετικούς σκοπούς, παρά μόνον για σκοπούς άμυνας.
Στην αγωγή αναφέρεται επίσης ότι η επενδυτική, κτηματομεσιτική εταιρεία "REMAX", αλλά και η τράπεζα "HSBC", που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, υποβοηθούν και επωφελούνται της παράνομης εκμετάλλευσης Ελληνοκυπριακών ακινήτων στα κατεχόμενα.
Στο πλαίσιο της αγωγής, οι αιτούντες διεκδικούν αποζημιώσεις σε όλους τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες με το ποσό των 400 δισ. δολαρίων, καθώς και με ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για απώλεια χρήσης.
Ο Αθανάσιος Τσιμπίδης είχε καταφέρει το 2006 να προωθήσει αγωγή κατά της Γαλλίας και των αερογραμμών "Air France", κάνοντας χρήση του ίδιου αμερικανικού νόμου, του 1976.
ΑΠΟΨΗ: Το διάβασα και σας το προώθησα για να ρίξετε μια ματιά. Πιστεύω ότι είναι ένα έξυπνο βήμα από πλευράς των εναγόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: