Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Υιοθεσία – Αναδοχή

Αφορμή για αυτό το θέμα πήρα από μια κουβέντα που είχα με συνάδελφο.
Η συζήτηση είχε σαν θέμα την δυσκολία που αντιμετωπίζουν για να αποκτήσουν παιδί, πόσο έχουν κουραστεί από τις διάφορες επισκέψεις σε γιατρούς (γυναικολόγους) για να κάνουν κάθε ειδών ιατρικές εξετάσεις για Εξωσωματική Γονιμοποίηση.
Δεν είναι λίγο για ένα αντρόγυνο η όλη διαδικασία, είτε από θέμα διάρκειας είτε από θέμα φαρμάκων είτε και αν το θέλετε από θέμα χρημάτων.
Μερικοί γονείς όταν δουν ότι οι προσπάθειές τους δεν έχουν επιτυχία καταφεύγουν σε μία κατά την γνώμη μου σωστή λύση στην Υιοθεσία.
Εκεί η Ελλάδα δείχνει τον πραγματικό εαυτό της.
Ο χρόνος αναμονής φτάνει τα 5 με 6 χρόνια αναμονής τα δικαιολογητικά ου και λίγα (Πιστοποιητικό γέννησής σας, Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Ληξιαρχική πράξη γάμου (για τους έγγαμους), Πιστοποιητικό υγείας από δημόσιο νοσοκομείο το οποίο θα πιστοποιεί την καλή υγεία σας, Πιστοποιητικό από ψυχίατρο δημόσιου νοσοκομείου το οποίο θα πιστοποιεί ότι είστε ψυχικά υγιείς, Αντίγραφο του (λευκού) ποινικού μητρώου σας, Αντίγραφο του εκκαθαριστικού εφορίας, Φωτογραφίες). Επίσης, προαιρετικά, αν στους λόγους που σας οδήγησαν στην υιοθεσία αναφέρετε την υπογονιμότητα, καλό θα είναι να προσκομίσετε κάποιο χαρτί (εξετάσεις, βεβαίωση γιατρού κλπ) στο οποίο να φαίνεται η ανικανότητα προς τεκνοποίηση και φυσικά αυτός που υιοθετεί ανήλικο πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον υιοθετούμενο τουλάχιστον κατά δεκαοκτώ, αλλά όχι και περισσότερο από πενήντα χρόνια.
Εντύπωση μου έκανε διαβάζοντας ένα forum και θα ήθελα να το μοιραστό μαζί σας «κατά κανόνα τα ιδρύματα προσπαθούν να προωθήσουν για υιοθεσία παιδιά με κάποιο πρόβλημα πρώτα. Και προβλήματα υγείας να μην έχουν, και απόλυτα υγιή να είναι μετά από κάποιο χρόνο παραμονής στο ίδρυμα αρχίζουν και αποκτούν ψυχοκινητική καθυστέρηση. Κάθε τρεις μήνες παραμονής στο ίδρυμα τα παιδιά χάνουν ένα μήνα ψυχοκινητικής ανάπτυξης και αυτό συμβαίνει από έλλειψη ερεθισμάτων στο περιβάλλον, πχ δεν τα αγκαλιάζουν όσο πρέπει, δεν τους μιλάνε, δεν παίζουν μαζί τους, δεν βγαίνουν βόλτες κλπ. Ένα παιδί που είναι στο ίδρυμα, μπορεί να μην έχει πάει ποτέ στο σούπερ μάρκετ, να μην έχει μπει ποτέ στο αυτοκίνητο, να μην έχει δει ποτέ τη θάλασσα, για να σου αναφέρω μόνο μερικά. Γι’ αυτό φωνάζουμε όλοι ότι τα παιδιά πρέπει να προωθούνται άμεσα για υιοθεσία, εντός ημερών ή λίγων μηνών, όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη και όχι να παραμένουν για μήνες και χρόνια στα ιδρύματα στο όνομα δήθεν ενός αυστηρού ελέγχου των γονέων που θα ωφελήσει (λένε, αλλά ισχύει εντελώς το αντίθετο) το παιδί!».
Συγκλονίστηκα, εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα, πολύ θα ήθελα αυτή η καινούργια κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο περί Υιοθεσία – Αναδοχή
Είναι μερικοί γονείς ΠΟΥ πραγματικά θέλουν και ΑΓΑΠΟΥΝ τα παιδιά, ας τους βοηθήσουμε.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα συγνώμη για την άντληση των πληροφοριών που χρησιμοποίησα στον δημιουργό της ιστοσελίδας http://www.hostingphpbb.com/ που πραγματικά με εντυπωσίασε, με το πόσο απλά και χωρίς πολλές φωνές, κάνει μια σοβαρή δουλεία απλά βοηθώντας και σε προσωπικό επίπεδο μερικούς γονείς που έχουν απορίες για το θέμα της Υιοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: