Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ από την Ε.Ε.


Την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την έκθεση προόδου που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη και αναφέρει ότι η ΠΓΔΜ μετά τα τέσσερα χρόνια αφότου δόθηκε επισήμως στην ΠΓΔΜ το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας «πληροί επαρκώς τα πολιτικά και οικονομικά κριτήρια που απαιτούνται» ενώ προτείνει στους «27» της Ευρώπης την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση κοινοτικός επίτροπος κ. Όλι Ρεν εξέφρασε την ελπίδα υπό τη μεσολάβηση του ΟΗΕ θα επέλθει λύση στο ζήτημα της ονομασίας λέγοντας ότι «η επίλυση του θέματος της ονομασίας είναι πιο επείγουσα από ποτέ για χάρη του ευρωπαϊκού μέλλοντος της χώρας» και ότι «δεν πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί αγκάθι στα πλευρά μας».
Από πλευράς των Σκοπίων ο Νίκολα Γκρούεφσκι τονίζει ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια ιστορική ημέρα για τη 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' και για τους πολίτες της και αυτό είναι αποτέλεσμα των μέχρι στιγμής προσπαθειών της κυβέρνησης, των πολιτών και όλων των πολιτικών παραγόντων στη χώρα».
Από Ελληνικής πλευράς διά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα ότι στην πορεία προς την ΕΕ για την ΠΓΔΜ προηποθέτη την επίλυση του θέματος της ονομασίας λέγοντας ότι «Αυτό είναι προϋπόθεση. Σε αυτό το θέμα η θέση της Ελλάδας είναι γνωστή, είναι ξεκάθαρη. Η εθνική κόκκινη γραμμή, είναι ξεκάθαρη και γνωστή. Σε ότι αφορά την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αυτό το τονίζω, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και θέμα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και της Ελλάδας».
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο Έλληνας επίτροπος κ. Σταύρου Δήμα που τροποποίησε την απόφαση προσθέτοντας την φράση «Η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβάνοντας μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, παραμένει ουσιαστική». Η έκθεση αναφέρει ακόμη ότι «οι πράξεις και δηλώσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας, θα πρέπει να αποφεύγονται».
AΠΟΨΗ: Το σχετικό Video


Δεν υπάρχουν σχόλια: