Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Οριστικό τέλος για τα Stage στο Δημόσιο και στα ΟΤΑ

Η Διυπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε πάνω από 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Παπακωσταντίνου, Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο, Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και Χ. Παμπούκης, υπουργός Επικράτειας παρά τον πρωθυπουργό σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Καταργούνται οριστικά και απαγορεύονται τα πρόγραμμα Stage στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
2. Ισχύουν τα Stage στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις (ασφαλιστικές εισφορές κλπ) και έχουν την μορφή μαθητείας και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια.
3. Δεν ανανεώνεται καμία σύμβαση.
4. Δεν πρόκειται να πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν σε πρόγραμμα Stage μετά την προκήρυξη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
5. Η κυβέρνηση δεσμεύεται για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όπου υπάρχουν οργανικά κενά με ευθύνη του ΑΣΕΠ.
6. Δεν υπάρχει καμία μοριοδότηση για κανέναν που δούλευε σε προγράμματα Stage.
7. Τα Stage οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν δεν θα ξανά ανανεωθούν.
ΑΠΟΨΗ: 1) Ξέρεται τη γουστάρω, να κανονίσουν 80.000 άτομα να κατεβούν στην Αθήνα, να την κάψουν πάλι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης να ζητάει συγνώμη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου να δίνει συνέντευξη στο MEGA, ο υπουργός Οικονομικών να λέει ότι για να βγούμε πρέπει να πάρουμε και άλλο δάνειο ΑΛΛΑ αυτά που σας τάξαμε θα τα πάρετε και όλοι οι υπόλοιποι να κρυφτείτε λόγο πολιτικού κόστους.
2) Κύριε αντιπρόεδρε της κυβέρνησης, ΞΕΡΕΤΑΙ τι σημαίνει πείνα? Αλλά θα μου πείτε που να το ξέρεται!
3) Έχετε μιλήσει ποτέ με κανέναν παλικάρι που δουλεύει Stage? Να του πείτε για πιο λόγο βρε μεγάλε δουλεύεις εκεί, τι σε ανάγκασε?
ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ και εσείς το ίδιο θα κάνετε, θα κλειστείτε στα ωραία σας παλάτια και θα δίνεται οδηγίες – κατευθύνσεις.
4) Σε μια συζήτηση που είχα με έναν 39χρονο Μαθηματικό (το Μ το τόνισα γιατί είναι ένας επιστήμονας) και δουλεύει σε Stage, μου είπε «Ξέρεις ρε Χρίστο να μην έχει η οικογένεια σου να φάει, (με 2 παιδιά) ξέρεις τι είναι να μην βρίσκεις δουλειά (δουλεύει stage το πρωί και το απόγευμα κάνει άλλη δουλειά). Ο Καθένας μια θέση στον Ήλιο ψάχνει να βρει. Και ο καθένας την διεκδικεί όπως μπορεί »
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 1) Σταματάει η ανανέωση των stage για το Δημόσιο και στους ΟΤΑ
2) Τέλος στα stage στο Δημόσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: