Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Β. Τσιατούρα ζήτησε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης λόγω των επεισοδίων στα Εξάρχεια και τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του, είπε ότι «έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από όσους προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το ξανακάνω δημοσίως. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ευφημισμός. Ενδεχομένως να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Άλλοι, ίσως να θέλουν να ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων και εξεγέρσεις. Όμως, σκοπός μας είναι μία ανοιχτή πόλη, όπου δεν θα έχουν θέση αστυνομικές αυθαιρεσίες, ούτε θα υπάρχουν άβατα για τους πολίτες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απέναντί μας βρίσκονται αυτοί που χάνουν το ελεύθερο να πλιατσικολογούν και να βανδαλίζουν ανενόχλητοι το κέντρο. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την προσπάθειά μας.»
Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Τετάρτης πεζή περιπολία αστυνομικών δέχθηκε επίθεση με πέτρες και τούβλα στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος.
Στη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας για τον εντοπισμό των νεαρών, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν σε βιβλιοχώρο Floral στην οδό Θεμιστοκλέους, όπου γινόταν παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη.
Όσοι παρευρισκόντουσαν αντέδρασαν με φωνές και τραβήγματα προς τους αστυνομικούς και στην συνέχεια οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον συγγραφέα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ Στέλιο Ελληνιάδη και έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ που κατέγραφε τις σκηνές με το κινητό του τηλέφωνο.
Ο κ. Μ. Χρυσοχοίδης όταν πληροφορήθηκε το συμβάν έδωσε εντολή να αφεθούν όλοι ελεύθεροι.
ΑΠΟΨΗ: 1) Κανένας πολίτης αυτής εδώ της χώρας (μπανανίας) δεν είναι υπεράνω του νόμου είτε είναι διάσημος είτε είναι ένας απλός πολίτης. Και πολύ περισσότερο οι επώνυμοι που πρέπει να είναι δύο φορές πιο προσεκτικοί έτσι ώστε αυτό που αντιπροσωπεύουν να μην εκτίθεται.
2) Φυσικά κύριε υπουργέ ΔΕΝ νομίζω να κάνετε το ίδιο σε ένα απλό πολίτη που μπορεί να τον συνέλαβαν παράνομα και να μην έχει καμία ιδιότητα είτε πολιτική είτε δημοσιογραφική.
3) Κύριε υπουργέ από την στιγμή που συνελήφθηκε ο οποιοσδήποτε ΔΕΝ νομίζω να έχετε την αρμοδιότητα να τον αφήνεται ελεύθερο.
4) Το ότι ο αστυνομικός έκανε την δουλεία του για αυτό που τον έχει διατάξει το κράτος να κάνει, δεν πάει να πει ότι τον λέμε «βλάκα» αποφυλακίζοντας κάποιους, λόγο των πολιτικών ιδεών τους.
ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ TVXS


Δεν υπάρχουν σχόλια: