Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Διαφωνούν για τη διακυβέρνηση στην Κύπρο


Σε χθεσινή συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Χριστόφιας απέρριψε την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο ζήτημα της διακυβέρνησης.
Ο κ. Ταλάτ πρότεινε για εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου του ομόσπονδου κράτους από τη Γερουσία όπου οι δύο κοινότητες θα εκπροσωπούνται σε αναλογία 50-50 ενώ ο κ. Χριστόφιας είχε προτείνει την εκλογή του ανώτατων αξιωματούχων του ομόσπονδου κράτους να είναι από ενιαίο ψηφοδέλτιο και απευθείας από τον λαό.
Παρών στο συμβούλιο ήταν και ο γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ
Ο γ.γ. του ΟΗΕ σε εμπιστευτικά έγγραφα τα οποία έχουν διαρρεύσει κατηγορούσε τα κόμματα (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) και τον Αρχιεπίσκοπο ότι δεν θέλουν ομοσπονδιακή λύση και σαμποτάρουν τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το Κυπριακό.
Σε δηλώσεις που έκανε ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τα έγγραφα απάντησε «Δεν είμαστε ντόπιοι. Οποιαδήποτε λύση βρουν οι Κύπριοι δεν θα επηρεάσει τις προσωπικές μας ζωές γιατί θα πάμε πίσω στις χώρες μας και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας. Φύγαμε από τα σπίτια και τις οικογένειές μας για να έρθουμε εδώ και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, να κάνουμε τη δουλειά των ΗΕ. Είναι μέρος του όμορφου ρόλου που αναλαμβάνει ο ΟΗΕ σε όλο τον κόσμο».
ΑΠΟΨΗ: 1) ΒΡΕ τι μας λες κύριε Ντάουνερ σε ξεσηκώσαμε από το σπιτάκι σου?
2) Ποίος σε προσκάλεσε?
3) Ο ρόλος του ΟΗΕ είναι να εφαρμόζονται τα ψηφίσματα του ή μήπως τα ξεχάσατε?
4) Λέει ο κ. Ταλάτ «κάτσε να με εκλέγουν οι δικοί μου άνθρωποι που είναι στο κοινοβούλιο γιατί πολύ φοβάμαι τον λαό»
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.!
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ: 1)
Βέτο Ταγίπ Ερντογάν κατά Χριστόφια για τους έποικους στην Κύπρο
2) Κύπρος – Ναι μεν αλλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: