Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Πρόθυμο το Λούβρο για επιστροφή αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο

Το γαλλικό μουσείο, το Λούβρο προτίθεται να επιστρέψει στην Αίγυπτο πέντε τμήματα τοιχογραφιών που είχαν αφαιρεθεί από αρχαίο αιγυπτιακό τάφο της εποχής των Φαραώ ηλικίας 3.200 ετών έξω από το Λούξορ (Κοιλάδα των Βασιλέων).
Ο επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κ. Ζαχί Αουάς απείλησε να διακόψει τους δεσμούς της χώρας του με το Λούβρο και φυσικά με τους Γάλλους αρχαιολόγους.
Η απόφαση επιστροφής πρέπει να ληφθεί από γαλλική επιτροπή των Μουσείων της Γαλλίας και του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ: Το Μουσείο του Λούβρου έχει μία μετόπη, ένα κομμάτι ζωφόρου και το κεφάλι ενός αγάλματος από τον Παρθενώνα.
ΑΠΟΨΗ: 1) Καλό είναι να παραδειγματιστείτε κύριοι υπουργοί πολιτισμού αυτής εδώ της χώρας από την Αίγυπτο. Από ότι γνωρίζω ο κ. Ζαχί Αουάς κάνει και δωρεάν μαθήματα.
2) Μας τα κλέψατε να μας τα γυρίσετε γιατί όταν εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα εσείς μαθαίνατε να ανάβεται την φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: