Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Τέλος στα stage στο Δημόσιο


Ο υπουργός εργασίας κ. Α. Λοβέρδος σε δηλώσεις του για τα προγράμματα stage στο Δημόσιο τα χαρακτήρισε ως «εργασιακό Μεσαίωνα» που κληρονομήθηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και διευκρινίζοντας είπε ότι «έρχονται στο Δημόσιο, δεν παίρνουν μαθητεία, κατ' ουσία απασχολούνται πλήρως, κουμπώνουν σε οργανικές θέσεις και δημιουργούν φαινόμενα νέων συμβασιούχων. Δεν θέλουμε εμείς αυτό το φαινόμενο» ενώ ανακοίνωσε ότι καταργούνται για το δημόσιο άλλα όχι για τον ιδιωτικό τομέα.
Οι απασχολούμενοι με stage αγγίζουν τους 50.000 με 80.000 λαμβάνουν μισθό 500 με 600 € το μήνα και δουλεύουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ενώ επιτρέπεται στο σύνολο 18 μήνες.
Ο υπουργός εργασίας ζήτησε από τον ΟΑΕΔ να πραγματοποιήσει απογραφή των εργαζομένων με συμβάσεις stage στο δημόσιο τομέα, καταγράφοντας παράλληλα τα στοιχεία που φανερώνουν το συνολικό χρόνο εργασίας τους. Κατ' αυτό τον τρόπο θα εντοπιστούν όσοι βρίσκονται κοντά στο 24μηνο για τους οποίους όπως δήλωσε ότι «απαιτείται πολιτική απόφαση εάν τους κρατάμε και τους μονιμοποιούμε ή τους απομακρύνουμε».
ΑΠΟΨΗ: 1) Το να δουλεύει κάποιος stage σε κάποια δημόσια υπηρεσία ΕΣΤΩ και αν έχει μπει με πολιτικό μέσο (όπως όλη η Ελλάδα, με πρώτους και καλύτερους αυτούς που φωνάζουν δυνατά) το να παίρνει 500 με 600 € το μήνα, το να δουλεύει ανασφάλιστος, το να μην δικαιούται άδεια ούτε μια μέρα, το να είναι κατά την πλειοψηφία πιτσιρικάδες και το ποιο βασικό να δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ και όχι χαλαρά ΤΙ ΣΥΜΕΝΕΙ ότι είναι ανώμαλοι ή ΕΧΟΥΝ ανάγκη έστω και αυτά τα λεφτά?
2) Θα μου πείτε ότι με αυτές τις συνθήκες εργασίας είναι όπως χαρακτήρισε ο υπουργός «μεσαιωνικές». Και εγώ σας απαντώ και που να βγείτε στο εμπόριο, εκεί να δείτε κύριε υπουργέ, όταν σου λέει το αφεντικό σου ότι θα κάτσει 2 με 3 ώρες παραπάνω υπερωρία χωρίς αποζημίωση, με 800 € και ότι άλλο περνάει στον νου σας εκεί τι κάνουμε σωπαίνουμε ΤΡΩΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ και συνεχίζουμε.
3) Τα 50.000 με 80.000 άτομα που δουλεύουν stage ΤΙ θα τα κάνετε? Θα μείνουν και αυτά άνεργοι?
4) Αυτό λέγεται μέριμνα κύριε υπουργέ το πώς ένα λάθος μια κυβέρνησης ΑΥΤΗΣ της χώρας που είστε και εσείς κάτοικος και τώρα υπουργός της ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ?
5)
Αλλάξτε νοοτροπία, αλλάξτε μυαλά, ΔΕΝ θέλουμε κυβερνήτες να μας λένε ότι παραλάβανε καμένη γη, δεν θέλουμε τα κακός κείμενα απλά να τα διαγράφουμε, ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ δεν θα σας πάρουμε το κεφάλι αντί για 100 μέρες που είπατε, γίνουν 6 μήνες ή ένας χρόνος απλά θέλουμε κάτι διαφορετικό και όχι κάτι Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: