Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Τα κόμματα της Αριστεράς στην αντεπίθεση για την προκήρυξη


ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ χαρακτηρίζει προβοκατόρικη την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα Ο.Π.Λ.Α. αναλαμβάνει την ευθύνη για το χτύπημα στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.

Η ανακοίνωση:

Η «προκήρυξη» αυτών που πλαστογραφούν ονόματα και σύμβολα των λαϊκών αγώνων, όπως το όνομα της ηρωικής αντιστασιακής Ο.Π.Λ.Α., και που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών. Ότι το πραγματικό κίνητρο της δράσης τους υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, όπως η συκοφάντηση του επαναστατικού, λαϊκού κινήματος, η δικαιολόγηση μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του.

Η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία» αποτελεί ένα νέο μνημείο κακότεχνης απόπειρας πλαστογράφησης και συκοφάντησης του αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού αγώνα του ΔΣΕ (1946 -1949) και της συμβολής της πρωτοπόρας Κομμουνιστικής Διεθνούς στη διαμόρφωση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που εκτός των άλλων αποτέλεσε την κύρια δύναμη της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Με τη μέθοδο της αντιγραφής κειμένων και ημερομηνιών οι συγγραφείς της «περίεργης» προκήρυξης επιχειρούν να ταυτίσουν την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με τον μαζικό λαϊκό επαναστατικό αγώνα που πραγματικά στρέφεται κατά του καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους να επαγρυπνούν και να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τα διδάγματα της πρόσφατης και παλιότερης ιστορίας του λαϊκού κινήματος. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και συνολικά της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, που δρουν για την υπονόμευση και το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων, μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου εργατικού λαϊκού κινήματος που έχει στο στόχαστρό του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων.


ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στο Α.Τ. της Αγ. Παρασκευής.

Η ανακοίνωση:

Η δολοφονική επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής είναι απλά και αυτονόητα καταδικαστέα. Είναι σε συνολική αντιπαλότητα με την Αριστερά και τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Η ένοπλη βία μεμονωμένων ομάδων αντανακλά πλήρη έλλειψη αντίληψης της έννοιας των μαζικών αγώνων και του μαζικού κινήματος.
Οι 6 τραυματίες αστυνομικοί 19-25 ετών δίνουν επιχειρήματα στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και την ακροδεξιά για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή και περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων καθώς και για την καλλιέργεια φοβικών και συντηρητικών αντιλήψεων σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε συσπείρωση, περιφρούρηση και ενίσχυση των αγώνων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα αυτοί του Λιμανιού του Πειραιά και των εργαζομένων στα stage καθώς και σε εκείνους που θα ακολουθήσουν
Σε αποφασιστική απόκρουση του κύματος αστυνομοκρατίας, όπως αυτή που εκδηλώθηκε στα Εξάρχεια.
Στη βία των κατασταλτικών μηχανισμών να αντιτάξουμε τις ιστορικές μεθόδους του μαζικού κινήματος: οργανωμένη πάλη, συλλογικές αποφάσεις, ενωτικοί και δυναμικοί αγώνες. Αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα στην πάλη ενάντια στις επιθέσεις του κεφαλαίου και των κατασταλτικών μηχανισμών.

ΑΠΟΨΗ: 1) Όταν πέθανε (ΑΔΙΚΑ) ένα μικρό παιδί βγήκατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ και φωνάζατε και καταδικάζατε το γεγονός, συγχρόνως παροτρύνατε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας για διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις και εμείς ο απλός λαός σας ακούσαμε. Όταν αδίκως από κάποιους ανεγκέφαλους που θέλουν να το παίζουν Θεός προσπάθησαν να σκοτώσουν 6 παιδιά εσείς τι κάνατε? Απλά βγάλατε μια ανακοίνωση, μια ανακοίνωση πού η μεν λένε ότι είναι προβοκατόρικη και δεν λένε δυο λόγια να αγαπιόμαστε.

2) Καλά μας κάνετε και καλά να πάθουμε.

3) Απλά να σας θυμίσω για το ΚΚΕ το 2007 πήρατε 8,15% το 2009 πήρατε 7,54% ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ ο κος Τσίπρας φοβόταν μην δεν μπει στην βουλή και παρακαλούσε τον κόσμο να τον ψηφίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: