Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Βέτο Ταγίπ Ερντογάν κατά Χριστόφια για τους έποικους στην Κύπρο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την περασμένη Τετάρτη σε διατύπωση που έκανε στον Κύπριο πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια απαιτείσαι την παραμονή όλων των Τούρκων εποίκων στην Κύπρο λέγοντας του ότι «οι έποικοι δεν θα φύγουν» από την Κύπρο και ότι πλέον «Έχουν γίνει πολίτες της ¨ΤΔΒΚ¨».
Ενώ ο κ. Δ. Χριστόφιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ απαντώντας στον Τούρκο πρωθυπουργό είπε «Όπως αντιλαμβάνεστε με τέτοιες θέσεις, ακόμη κι αν συναντηθούμε χίλιες φορές, δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε σε λύση».
Έντονες ήτανε και οι αντιδράσεις στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μ. Καρογιάν δήλωσε ότι «η θέση αυτή αποτελεί ακόμα ένα δείγμα γραφής ότι η Αγκυρα δεν έχει καμιά διάθεση να δεχθεί ότι ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου, ούτε σκέφτεται να συμβάλει ουσιαστικά στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των αρχών και αξιών της Ε. Ε.» και συνεχίζοντας είπε ότι «Δεν τρέφουμε αισθήματα αισιοδοξίας για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό, ιδιαιτέρως αν λάβει κανείς υπόψη ότι όσα λέγει ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι αυτά, που καταθέτει και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις απευθείας διαπραγματεύσεις».
Ενώ ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού τόνισε ότι «η τουρκική πλευρά πρέπει να κατανοήσει πως με τέτοιες αδιάλλακτες θέσεις, όχι μόνο δεν θα εξευρεθεί λύση το Δεκέμβριο, αλλά δεν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες».
ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: 1) ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την επιδιαιτησία και ισχυρίσθηκε το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση λύσης.
2) Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξη στον τουρκοκυπριακό τύπο χαρακτήρησε «απαράδεκτη» την ομιλία του κ. Δ. Χριστόφια ενώ υποστήριξε «ισοπέδωσε όλα όσα με κόπο επιτεύχθηκαν στις συνομιλίες» και διερωτάται «πώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες».
ΑΠΟΨΗ: 1) ΒΡΕ ΟΥΣΤ λες και δεν τους ξέρουμε.
2) ''…Ένα αφάνταστο ξέσπασμα ηρωισμού που καταλήγει στη Ζυρίχη. Που φέρνει πίσω τον Τούρκο στο νησί. Αυτόν τον Τούρκο που πέρασε τον πόλεμο χωρίς να δώσει τίποτε. Και που δεν έχει ξεχάσει τη μέθοδο του Βαρλικιού ή τη μέθοδο του ΄55 (Πόλη), όταν βρει την κατάλληλη ευκαιρία - φυσικά έτσι είναι ο άνθρωπος, έτσι ήταν πάντα. Άραγε όμως αρκεί αυτό να το απόφθεγμα για να κλείσει η τραγωδία; Κι εκείνος που θέλει να κάνει το σωστό, εκείνος που βλέπει ταυτόχρονα αυτή την πρόοδο της άτης - ποίο είναι το χρέος του;…''
Γιώργος Σεφέρης, Μέρες, 14 Ιουνίου 1959
ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ:
Κύπρος – Ναι μεν αλλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: