Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Πλησιάζουν επικίνδυνα το €1 δισ. οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ


Μόλις πριν από έξι μήνες οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΗ ανέρχονταν περίπου στα 425 εκατ. ευρώ και ήδη προκαλούσαν πονοκεφάλους στην επιχείρηση. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του μέλους του Δ.Σ. και εκπροσώπου των εργαζομένων, Ε. Μπουζούλα, το ποσό αυτό έχει σχεδόν διπλασιαστεί και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ανέρχονται 819 εκατ. ευρώ. Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Μπουζούλας κάνει λόγο για «τεράστια προβλήματα στις χρηματοεισροές της ΔΕΗ, στραγγαλίζοντας τα επενδυτικά της προγράμματα, τις υποχρεώσεις της σε αναδόχους, προμηθευτές και δυσχεραίνουν δανειοληπτικές συναλλαγές» αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τη ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει συναγερμός στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για το μη νόμιμο της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους ακινήτων. Από τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενταθούν ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα των ανεξόφλητων λογαριασμών τα οποία τους τελευταίους μήνες συνδέονται με το περίφημο έκτακτο τέλος για τα ακίνητα: καθώς καταναλωτές δήλωσαν αδυναμία αποπληρωμής του χαρατσιού, ταυτόχρονα δεν πλήρωσαν και το λογαριασμό ρεύματος, προκαλώντας μπλακ άουτ στις χρηματοροές της ΔΕΗ, όπως προκύπτει και από τις αποκαλύψεις του κ. Μπουζούλα.

Σε αυτό το επίπεδο εξηγούνται και οι παρεμβάσεις του εκπροσώπου τύπου της ΔΕΗ, ο οποίος εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος επικαλεστεί οικονομικές δυσκολίες μπορεί να πληρώσει μόνο το λογαριασμό του ρεύματος. Από την πλευρά της ΔΕΗ ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη γραμμή για την είσπραξη μόνο των λογαριασμών της ΔΕΗ χωρίς το «χαράτσι». Κάποιες άλλες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την επιχείρηση, αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πρακτορείων της ΔΕΗ που έχουν κάνει δεκτή τη μερική εξόφληση λογαριασμών, χωρίς δηλαδή το τέλος των ακινήτων.

Αυτές ακριβώς οι πληροφορίες οδήγησαν χθες το υπουργείο οικονομικών να περάσει στην αντεπίθεση αφήνοντας αιχμές κατά στελεχών της ΔΕΗ ότι δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις «κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας». Το ΥΠΟΙΚ αποσαφήνισε ότι «το ειδικό τέλος συνεισπράττεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ» και ότι σε περίπτωση μερικής εξόφλησης του λογαριασμού χωρίς το «χαράτσι» στον επόμενο λογαριασμό «εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί για την προστασία του καταναλωτικού κοινού».

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: