Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Τρία ανακριβή «πόθεν έσχες» εντόπισε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής


Η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αποφάσισε ομοφώνως να στείλει στον εισαγγελέα εφετών, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, τρεις από τις 24 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που περιλαμβάνονται στην λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 στο εξωτερικό και οι οποίες ελέγχθηκαν από τους ορκωτούς λογιστές.

Πρόκειται για τους Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνο Δρούτσα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, «για τις 20 περιπτώσεις πολιτικών έγινε ο διασταυρωτικός έλεγχος αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου για το 'πόθεν έσχες'».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου ανέφερε επίσης ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την ανάρτηση όλων των δηλώσεων «πόθεν έσχες» στο Διαδίκτυο και δεν θέλησε να πει περισσότερα σε ό,τι αφορά όλους όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό.

«Δεν προτίθεμαι να παίξω το παιχνίδι της ονοματολογίας» είπε ο κ. Αργύρης, διευκρινίζοντας ότι τα ονόματα έχουν ήδη διαβιβαστεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες στις οποίες ανήκουν, οι οποίες και θα χειριστούν ανάλογα τις περιπτώσεις των μελών τους.

«Η όποια παράβαση διαπιστώθηκε, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων και των παραστατικών, πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Εξετάσαμε το ενδεχόμενο να προδημοσιεύσουμε τις περιπτώσεις. Όμως ο νόμος είναι σαφής. Δεν μπορεί να γίνει επιλεκτική δημοσιοποίηση».

«Δεν έκρυψα τίποτα, ούτε είχα λόγο να κρύψω» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δρούτσας, αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής. «Εκ παραδρομής, στη δήλωση του Πόθεν έσχες αναφέρεται ότι το εν λόγω ποσό βρίσκεται κατατεθειμένο στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ταυτόχρονα στα συνοδευτικά δικαιολογητικά της δήλωσης του Πόθεν έσχες καταθέτω τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι το συγκεκριμένο ποσό βρίσκεται σε τράπεζα του εξωτερικού» συμπληρώνει ο κ. Δρούτσας στη δήλωσή του και καταλήγει: «Το ποσό προήλθε από πώληση περιουσιακών μου στοιχείων».

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: