Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Eurogroup: Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε


Και μετά από δυόμιση χρόνια σκληρής λιτότητας, αλλαγή του τρόπου ζωή μας, φοβίας, ανευθυνότητας από μερικούς πολίτικους ο προσωρινός υπ. Οικονομίας έκανε μια δήλωση στο “αίσιο τέλος” για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου και τη νέα δανειακή σύμβαση που έδωσε το Eurogroup:

«Η Ελλάδα είχε καιρό να ακούσει καλά λόγια»

Φυσικά τα καλά λόγια του προσωρινού Υπουργού ήταν γιατί ΟΛΟΙ εμείς ο απλός λαός θα πληρώσει για τις πέντε συμβάσεις που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

1. Η σύμβαση για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ύψους 23,5 δισ. ευρώ.
2. Η σύμβαση για τις εγγυήσεις που παρέχει το EFSF προς την ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια εφαρμογής του PSI (35 δισ. ευρώ).
3. Η σύμβαση για τα 30 δισ. ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτείται από τον επίσημο τομέα η ανταλλαγή των ομολόγων (κίνητρα για τους ιδιώτες).
4. Η σύμβαση για την κάλυψη από το EFSF των δεδουλευμένων τόκων των ομολόγων ύψους 5,5 δισ. ευρώ.
5. Η σύμβαση για το σχήμα συγχρηματοδότησης μεταξύ επίσημου και ιδιωτικού τομέα.

Και φυσικά ΟΛΟΙ έμειναν ευχαριστημένοι στην εκπλήρωση των 100 προαπαιτούμενων δράσεων που είχαν ζητηθεί.
Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, o επίτροπος Ολι Ρεν, o Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν ακόμη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΣΕ και ένοιωσα όλοι αυτοί ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ που κατάφεραν οι Έλληνες πολιτικοί να εκπληρώσουν τους όρους δανειοδότησις προς της τράπεζες ΧΩΡΙΣ να ανοίξει ένα ρουθούνι.

Και μετά τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν φαν Ρομπάι όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο πρότειναν την παροχή της τεχνικής βοήθειας όσο και κάποιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με την επίδειξη αλληλεγγύης.
Ενώ ο ISDA, ο αρμόδιος διεθνής φορέας που κρίνει εάν προκύπτει ή όχι πιστωτικό γεγονός αποφάνθηκε ομόφωνα ότι «Δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός - Κουρέψτε... ελεύθερα» άρα μέχρι στιγμής αποκλείεται η εφαρμογή των CDS's

ΑΠΟΡΙΑ: Θα μας άφηναν να χρεοκοπήσουμε ????????

Δεν υπάρχουν σχόλια: