Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα «σώθηκε» (;), η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μάλλον... όχι!


Bini Smaghi κορυφαίος οικονομολόγος και πρώην μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και αρθρογράφος της Financial Times.

Χρειάστηκαν πρωτόγνωρες θυσίες ενός λαού, κατακρεούργηση της οικονομίας, ο οικονομικός αφανισμός μιας γενιάς Ελλήνων και η ισοπέδωση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας για να φτάσουν οι Ευρωπαίοι σε ένα δεύτερο πακέτο «διάσωσης» που θεωρητικά μπορεί και να μην επαναφέρει τη χώρα από το τέλμα της κρίσης.

«εάν η στρατηγική της Ευρώπης και του ΔΝΤ για τις προβληματικές χώρες δεν αλλάξει τότε πρέπει να αναγνωρισθεί αμέσως πως η Πορτογαλία ενδέχεται να μην μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το επόμενο έτος και πως χρειάζεται επιπλέον βοήθεια ίσως και 100 δισ. Ευρώ».
Με αυτά τα λόγια ο Bini Smaghi προτρέπει τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης να «εγκαταλείψουν γρήγορα την τακτική της αναμονής - μέχρι να γίνει ολοφάνερο πως μία χώρα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές - και της άρνησης της αναδιάρθρωσης χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: