Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα κατά του φωτοβολταϊκού πάρκου της Εκκλησίας στην Πεντέλη


Ψήφισμα κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 3.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη υιοθέτησε ομόφωνα το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Το ψήφισμα, που απεστάλη στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΝΔ Α. Σαμαρά, χαρακτηρίζει σαν «νέο Βατοπέδι στην Πεντέλη» την τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος (για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ) που κατατέθηκε από τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η οποία προβλέπει παραχώρηση στην Εκκλησία 23.000 στρεμμάτων στη ζώνη προστασίας του Πεντελικού προκειμένου να δημιουργηθεί φωτοβολταϊκό πάρκο.

Η τροπολογία, που θα τεθεί για ψήφιση στη Βουλή τη Πέμπτη 22 Μαρτίου, δίνει τη δυνατότητα στην Εκκλησία να δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο έκτασης 3.500 στρεμμάτων εντός της ζώνης προστασίας του Πεντελικού, ώστε να έχει έσοδα για να προωθήσει το φιλανθρωπικό της έργο. Η συγκεκριμένη περιοχή κηρύχθηκε αναδασωτέα το 2010 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2009 και προστατεύεται από το Π.Δ. 755/88.

Όπως σημειώνεται, επιπλέον δεν προκύπτει από πουθενά ιδιοκτησία της Εκκλησίας στις δασικές εκτάσεις του Πεντελικού όρους. Μάλιστα αναφέρεται «εάν εμείς ανεχθούμε παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας, έστω και μια φορά, έστω και για λίγο, ανοίγουμε μελλοντικές ορέξεις συμφερόντων για εμπορευματοποίηση του Πεντελικού και χάνουμε το ηθικό μας πλεονέκτημα να υπερασπιστούμε την προστασία του βουνού».

Στο ψήφισμα τίθενται ερωτήματα προς τους δυο πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι ερωτώνται εάν το μήνυμα που αποστέλλουν προς το ελληνικό Κοινοβούλιο και την κοινωνία είναι «ότι μπορούν να καούν εκτάσεις και μετά από δυο χρόνια να αγνοείται η αναδάσωση που πρέπει να γίνει και να στήνονται φωτοβολταϊκά πάρκα με μοναδικό όφελος το κέρδος;».

«Γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργείται προηγούμενο που ανατρέπει πλήρως τη δασική νομοθεσία και τα προεδρικά διατάγματα προστασίας περιοχών φυσικού κάλλους και ορεινών όγκων σε όλη την Ελλάδα;» ερωτώνται οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ενώ υπογραμμίζεται εάν «οι ψήφοι της Εκκλησίας είναι σημαντικότερες για εσάς απ' ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου;»

Εντός της εβδομάδας τα 12 δημοτικά συμβούλια του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού πρόκειται να ταχθούν αρνητικά στη σχετική ρύθμιση.

Εάν δεν αποσυρθεί η τροπολογία, οι δήμοι δηλώνουν ότι «πλέον θα δώσουμε τη μάχη στο πεζοδρόμιο μαζί με τους πολίτες και σε όποιο πεδίο χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και τη μετατροπή του Πεντελικού σε βιομηχανική ζώνη».

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: Τόση πολύ μεγάλη ανάγκη για λεφτά έχει η Εκκλησία μας ;

By: John


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: