Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Νέο αλαλούμ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ


«Φουσκωμένος» έως και 30% περισσότερο έχει έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ σε πολλά νοικοκυριά, από τις υψηλές κλιμακωτές χρεώσεις που επέβαλε η ΔΕΗ στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Οι ΥΚΩ είναι το αντάλλαγμα που εισπράττει κάθε χρόνο η ΔΕΗ μέσω των τιμολογίων ώστε να παρέχει στους κατοίκους των νησιών ρεύμα στις ίδιες τιμές με την υπόλοιπη -ηπειρωτική- χώρα.


Αν και πολλά νοικοκυριά στράφηκαν φέτος στο ρεύμα, προκειμένου να αποφύγουν τα υψηλά έξοδα θέρμανσης λόγω των τσουχτερών τιμών του πετρελαίου, τελικά η αυξημένη χρήση του κλιματιστικού για θέρμανση είχε ως αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να πληρώσουν περισσότερα απ' όσα θα πλήρωναν με το πετρέλαιο.
Σε συνδυασμό μάλιστα και με το κλιμακωτό τιμολόγιο, (η χρέωση ανά κιλοβατώρα (kWh) όσο και η χρέωση του παγίου διαφοροποιούνται, ανάλογα με το ύψος της συνολικής τετραμηνιαίας κατανάλωσης ρεύματος που πραγματοποιήθηκε), οι λογαριασμοί σε πολλά νοικοκυριά ήρθαν αυτή τη φορά μέχρι και 30% ακριβότεροι.
Μετά τον σάλο και την αγανάκτηση που προκάλεσαν οι φουσκωμένοι - ήδη διογκωμένοι - λογαριασμοί , η ΔΕΗ έσπευσε με ανακοίνωση της να διευκρινίσει ότι οι ΥΚΩ επιβάλλονται από την Πολιτεία - στο πλαίσιο της μακροχρόνιας περιφερειακής και κοινωνικής πολιτικής που ασκεί για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού - και είναι υποχρεωτικές για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τη ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ τονίζει τέλος ότι δεν καθορίζει μόνη της και δεν επιβάλλει ούτε ΥΚΩ, ούτε ρυθμιζόμενα τιμολόγια ρεύματος, ούτε το Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), ούτε Τέλη ΑΠΕ, ούτε τα Δικαιώματα για τους τελωνειακούς (ΔΕΤΕ) κλπ.

Το τέλος για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας» που εισπράττει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς - το οποίο δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με την κατανάλωση του ρεύματος - έχει καταργηθεί με το άρθρο 195 του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, αλλά η επιχείρηση συνεχίζει παράνομα να το εισπράττει.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: