Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Λιβυή - Ημι-αυτονομία για την Κυρηναϊκή


Την ημι-αυτονομία της Κυρηναϊκής κήρυξαν οι φύλαρχοι της ανατολικής Λιβύης - σε μία ακόμα ένδειξη (αν όχι απόδειξη) ότι πέντε μήνες μετά το τέλος του πολέμου έχουν ήδη αρχίσει οι μάχες εξουσίας και κατανομής της πετρελαϊκής πίτας...
«Η περιοχή έκανε την επιλογή του ομοσπονδιακού συστήματος» τονίζουν οι φύλαρχοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους στη Βεγγάζη και στην οποία αναφέρουν ότι ο Α. Ζουμπάιρ εξελέγη στην κεφαλή του κυβερνητικού συμβουλίου της Κυρηναϊκής - μιας περιοχής που εκτείνεται από τη μεθόριο με την Αίγυπτο έως τη Σύρτη και περιλαμβάνει τα δύο τρίτα των πετρελαϊκών αποθεμάτων της Λιβύης.
Και η διαβεβαίωση των φυλάρχων ότι αναγνωρίζουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως το επίσημο όργανο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής, δεν καθησυχάζει τους... διαδόχους του Μ. Καντάφι, ούτε κατευνάζει τις ανησυχίες περί διάσπασης της Λιβύης.
«Οι Λίβυοι πάλεψαν για μία ενωμένη Λιβύη, έτσι ώστε αυτά τα αιτήματα να μην έχουν συνέπειες», τόνισε χθες ο Μ. Αμπντελτζαλίλ, που επανεξελέγη επικεφαλής του Συμβουλίου, ενώ ο πρωθυπουργός Αμπντέλ Ραχίμ αλ Κιμπ πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε ανάγκη το φεντεραλισμό και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υιοθετήσουμε το ομοσπονδιακό σύστημα».

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: