Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

«Ναυαγεί» η 12μηνη στρατιωτική θητεία


Στα συρτάρια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραμένει το σενάριο αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, όπως έχουν ζητήσει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε ζητήσει να αυξηθεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, ώστε η σημερινή εννεάμηνη θητεία να ξαναγίνει ετήσιας διάρκειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης κρίσιμων μονάδων και να αυξηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος είχε επισημάνει σε επίσημο κείμενό του ότι η διαμόρφωση «στρατιωτικής θητείας 12 μηνών» είναι τρέχων στόχος, δηλαδή άμεση προτεραιότητα.
Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Ραγκούση και του υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου είναι ότι το θέμα της αύξησης του χρόνου της θητείας πρέπει να εξεταστεί και να αποφασιστεί από την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Αυτό επισημαίνεται από ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος εξηγεί ότι η αύξηση της θητείας είναι ένα σχέδιο που θα αξιολογηθεί από τη νέα κυβέρνηση.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: