Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Τουρκική διαφήμιση - Ο Χίτλερ σάς προτείνει σαμπουάν


Σάλος στην Τουρκία από διαφήμιση με τον διαβόητο διακτάτορα
Μια αμφιλεγόμενου γούστου και ηθικής στάσης διαφήμιση για σαμπουάν στην τουρκική τηλεόραση προκάλεσε την αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας καθώς χρησιμοποιεί τον Αδόλφο Χίτλερ για να προωθήσει το προϊόν. Το διαφημιστικό σποτ παρουσιάζει τον Χίτλερ σε ασπρόμαυρο φόντο να μιλάει ντουμπλαρισμένος στα τουρκικά με γερμανικούς υπότιτλους. «Αν δεν φοράτε γυναικεία ρούχα, μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν για γυναίκες! Αυτό είναι. Αν είστε άνδρες, πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το σαμπουάν ! Το χρησιμοποιούν οι πραγματικοί άνδρες!», ακούγεται να λέει ο αλήστου μνήμης «φύρερ» προωθώντας το σαμπουάν που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι «δημιουργήθηκε για τις ιδιαίτερες ανάγκες των ανδρών».
Ο αρχραβίνος της Τουρκίας, Ισαάκ Χαλέβα, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει: «Παρά τη συζήτηση που είχαμε με τον ιδιοκτήτη της διαφημιστικής εταιρείας, στον οποία εκφράσαμε τη λύπη και την απογοήτευσή μας, δυστυχώς παρατηρήσαμε ότι η αμφιλεγόμενη διαφήμιση συνεχίζει να μεταδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης», λέει η ανακοίνωση. «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι είναι τελείως απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ο Χίτλερ, το πιο τρανταχτό παράδειγμα ωμότητας και βαρβαρότητας στην Ιστορία, που προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων με την παράλογη νοοτροπία και την διεστραμμένη του ιδεολογία, σε ένα διαφημιστικό για να προκαλέσει ή για να αυξήσει την δημοτικότητα του προϊόντος. Στηλιτεύουμε αυτή την άποψη και τονίζουμε τη σημασία μιας δημόσιας απολογίας για να αποκατασταθεί η ζημία που προκάλεσε η διαφήμιση αυτή στην συνείδηση της κοινής γνώμης».

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: