Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Απολύσεις και νέες περικοπές σε συντάξεις - επιδόματα


Νέο πακέτο πακέτο μέτρων 11,6 δισ. ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα, περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα, συντάξεις και ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, ζητεί για τη διετία 2013?2014 η Κομισιόν.
Παράλληλα συνιστά μεταρρυθμίσεις με αιχμή τη Δημόσια Διοίκηση, αναδιάρθρωση 15 υπουργείων μέχρι το καλοκαίρι και πλήρη απελευθέρωση των αγορών σε χρόνους-εξπρές.
Οι υποχρεώσεις αυτές που πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της χώρας, η οποία φθάνει συνολικά τα 172,7 δισ. ευρώ από Ευρωζώνη και ΔΝΤ μέχρι το 2015.
Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε έκθεση της Κομισιόν, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Πιο αναλυτικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί πως η ροή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί ομαλά μόνο εάν το Μνημόνιο εκτελεστεί κατά γράμμα και υιοθετούνται άμεσα πρόσθετα μέτρα, εφόσον κρίνονται απαραίτητα. Σπεύδει δε να επισημάνει ότι πλέον η τύχη της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της, ακόμη και εάν αυτό σημάνει πως «πρέπει να σπάσουν ταμπού χρόνων».
Σύμφωνα με την έκθεση, μόνον έτσι θα καταστεί πιθανή η ανάσχεση της ύφεσης, που αναμένεται στο 4,75% φέτος, η σταθεροποίηση με μηδενική ανάπτυξη το 2013 και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς από το 2014 και μετά.
Ειδικότερα, η Κομισιόν ζητεί μέχρι τον Ιούνιο να έχουν παρουσιαστεί μέτρα για την περιστολή των δαπανών ύψους 5,5% του ΑΕΠ ή 11,6 δισ. ευρώ. Στα μέτρα αυτά, που θα τεθούν σε εφαρμογή εντός της διετίας 2013?2014, περιλαμβάνονται απολύσεις στον δημόσιο τομέα, αυστηρή εφαρμογή του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, μείωση κοινωνικών μεταβιβάσεων (επιδόματα, συντάξεις κ.ά.) και περιστολή δαπανών σε , Αμυνα και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θα πρέπει να τονιστεί πως το θέμα αυτό συζητήθηκε χθες στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη με τον επικεφαλής της Task Force της ΕΕ Χ. Ράιχενμπαχ.
Και αυτό καθώς η ομάδα δράσης θα συνεισφέρει σε συνεργασία με το ΚΕΠΕ και τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην εκπόνηση μελέτης για τη μείωση των κρατικών δαπανών.
Εξάλλου, στην έκθεση ασκείται κριτική για τον έως τώρα ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και υποστηρίζεται ότι αθετήθηκε η δέσμευση για τήρηση εντός του 2011 του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: