Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για δηλώσεις Μπαγίς


Η δήλωση του Τούρκου Υπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και διαπραγματευτή Εγκεμέν Μπαγίς ότι μια από τις επιλογές της Τουρκίας για την Κύπρο είναι και η ένωση του κατεχόμενου τμήματος με την Τουρκία, προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στα κατεχόμενα.
Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργαντζίογλου χαρακτήρισε ατυχή και απαράδεκτη τη δήλωση Μπαγίς και ειδικά, όπως είπε, σε μια περίοδο όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για εξεύρεση μιας περιεκτικής λύσης στο Κυπριακό, τις οποίες υποστηρίζει και η Τουρκία.
Ο κ. Γιοργαντζίογλου κάλεσε τον κ. Μπαγίς να διασκεδάσει την απαράδεκτη αυτή δήλωση για ενσωμάτωση και σημειώνει ότι με τη δήλωση αυτή η τουρκική πλευρά θα θεωρηθεί ως η πλευρά που δεν επιθυμεί τη λύση, όπως γράφει ο τ/κ Τύπος.
Ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζή είπε ότι ο κ. Μπαγίς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά με τον τρόπο αυτόν, διαμηνύοντας ότι επιθυμία των Τ/κ είναι μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση που να βασίζεται στην πολιτική ισότητα.
Είπε ακόμη ότι τη λύση στο Κυπριακό δεν θα την επιβάλει ο κ. Μπαγίς αλλά γι’ αυτήν θα αποφασίσουν οι Τ/κ.
Ο ηγέτης του Κόμματος Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης Τουργκάι Αβτζί υποστήριξε τις θέσεις Μπαγίς και επέκρινε το ΡΤΚ και τον αρχηγό του Γιοργαντζίογλου για τις δηλώσεις του που στρέφονται εναντίον του Τούρκου Υπουργού.
Η εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει ότι οι Τούρκοι αρμόδιοι, πανικόβλητοι από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, εκπονούν σχέδια που στρέφονται κατά των τ/κ συμφερόντων.
Μεταξύ των σχεδίων αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι και η διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα «Ναι ή όχι στην ένωση με την Τουρκία».
Διερωτάται η εφημερίδα αν την ιδέα αυτή για την ενσωμάτωση του κατεχόμενου τμήματος στην Τουρκία, την ψιθύρισαν στο αυτί του Μπαγίς οι ΗΠΑ και Αγγλία.
Η «Γενί Ντουζέν» καλεί τον ηγέτη των Τ/κ Ντερβίς Ερογλου ή να απαντήσει στον Μπαγίς ή να αποχωρήσει από το τραπέζι των συνομιλιών αφού βρίσκεται σε αυτό για τη λύση της ενωμένης Κύπρου.
Ο κ. Μπαγίς, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χαμπερντάρ», είπε ότι όσοι τον επικρίνουν είναι άτομα που δεν έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται ό,τι διαβάζουν και τους κάλεσε να ξαναδιαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις του.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: