Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Επικίνδυνος» αστεροειδής κατευθύνεται στη Γη (+ video)


Ένας νέος αστεροειδής, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα έχει σοβαρές πιθανότητες να προσκρούσει στη Γη το 2040, χωρίς να αποκλείεται αυτό να συμβεί νωρίτερα (το 2023), ανακοίνωσε η NASA. Ο αστεροειδής με το κωδικό όνομα «2011 AG5», που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι σήμερα έχει μία πιθανότητα στις 625 -δηλαδή 0,16%- να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορούν να συλλέξουν οι επιστήμονες το 2023, οπότε ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, σε απόσταση 3000 χιλιομέτρων από την ατμόσφαιρα.

Το δυνητικά επικίνδυνο ουράνιο σώμα απασχολεί την αρμόδια ομάδα δράσης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία άρχισε ήδη να μελετά τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η χρήση πυρηνικών όπλων προσαρμοσμένων σε εξω-ατμοσφαι-ρικά βλήματα και άλλων τεχνικών εκτροπής του αστεροειδή από την πορεία του .

Η ΝΑSA δεν αποκλείει ακόμα και το 2023 να υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας του πλανήτη αν αλλάξουν τα δεδομένα της τροχιάς του.

Το θετικό πάντως είναι ότι πρόκειται για ένα ουράνιο σώμα με διάμετρο πολύ μικρότερη από τον αστεροειδή διαμέτρου 16 χιλιομέτρων, που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.



By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: