Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η Γερμανία των 400 ευρώ


Μια πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου Εργασίας του πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ – Εσεν δείχνει αποκαλυπτικά στοιχεία για τις αμοιβές των εργαζομένων στην Γερμανία.

Περίπου 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από πέντε ευρώ ωρομίσθιο ενώ από το το διάστημα 1995 και 2010, έχει αυξηθεί κατά 2,4 εκατομμύρια ο αριθμός των εργαζομένων που αμείβονται με λιγότερα χρήματα και ότι το 23% παίρνει περίπου το βασικό μισθό.

Επτά εκατομμύρια εργαζόμενοι δουλεύουν με μισθό κάτω από 400 ευρώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Το γερμανικό ινστιτούτο στατιστικών «Destatis» σε μελέτη που δημοσίευσε για την απασχόληση των γυναικών σε ηλικίες 20 ως 64 ετών επισημαίνει ότι το 45,6% εργάζεται με μερική απασχόληση ενώ ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος για τις γυναίκες είναι 30,8%.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν και μεγάλες απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, υπηρεσίες καθαριότητας, μέσα μεταφοράς και παιδικούς σταθμούς με βασικό αίτημα αυξήσεις στους μισθούς τους.

ΜΑΛΙΣΤΑ.............!

Δεν υπάρχουν σχόλια: