Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Ελβετία: 22 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο


Τραγική κατάληξη είχε η εκδρομή 52 μαθητών από το Βέλγιο στην Ελβετία. Το πούλμαν με το οποίο επέστρεφαν στη χώρα τους προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης σε τούνελ στην πόλη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να σκοτωθούν – ανάμεσά τους 22 παιδιά ηλικίας 12 ετών.

Αλλα 24 παιδά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του λεωφορείου έξι ενήλικες, μεταξύ των οποίων και οι δύο οδηγοί του πούλμαν.

Το τουριστικό λεωφορείο μετέφερε 52 άτομα, δηλαδή δύο σχολικές τάξεις από την περιοχή της Φλάνδρας, από τις πόλεις Λόμελ και Χέβερλι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια για την αναγνώριση των θυμάτων. «Είναι αδιανόητο. Υπήρχαν τρία πούλμαν και μόνο ένα ενεπλάκη στο δυστύχημα, χωρίς να συγκρουστεί με κάποιο από τα άλλα δύο» είπε.

Το όχημα που κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιόν προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε.

Σύμφωνα με το BBC, ορισμένοι από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Βέρνης και Λωζάνης.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ δημιουργήθηκε ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των οικογενειών των θυμάτων.

Πολλοί από τους γονείς των παιδιών που βρήκαν τραγικό θάνατο αναμένεται να φτάσουν στην Ελβετία σήμερα, Τετάρτη.

Στο πένθος βυθίστηκε το Βέλγιο

«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο, ο οποίος πρόκειται να μεταβεί στην Ελβετία.

«Αυτή η τραγωδία συγκλονίζει το Βέλγιο... Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να χωνέψει κανείς το μέγεθος του δυστυχήματος. Προς τον παρόν επικεντρώνομαι στα πρακτικά θέματα. Τα συναισθήματα θα έλθουν μετά, όταν θα συναντήσουμε τις οικογένειες» δήλωσε ο βέλγος πρεσβευτής που έφθασε αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος.

Δύο αεροσκάφη του βελγικού στρατού θα μεταφέρουν τις οικογένειες των θυμάτων στην Ελβετία, ενώ ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θα βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ, από όπου θα απογειωθούν τα δύο αεροσκάφη. «Ο σκοπός είναι να συνοδεύσουν τις οικογένειες που θέλουν τα μεταβούν στην Ελβετία» είπε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης συστάθηκαν για να είναι παρούσες στα δύο σχολεία για τους γονείς, για τους μαθητές και για τους καθηγητές. «Είμαι άφωνος, τρομερά ταραγμένος, τρομερά συγκινημένος. Σκεπτόμαστε όλοι σαν γονείς, κάνουμε αυτήν την τρομακτική σκέψη για τους ανθρώπους που δεν θα δουν τα παιδιά τους να επιστρέφουν σήμερα. Χθες, χαίρονταν που θα τα έβλεπαν, αλλά δεν θα τα δουν» δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Μεταφορών, Μελχιόρ Βατελέ.

Η εταιρεία στην οποία ανήκε το λεωφορείο, συμπλήρωσε ο υπουργός, έχει εξαιρετική φήμη. «Η εταιρεία Toptours, με έδρα το Ααρσοτ, έχει εξαιρετική φήμη και πάντοτε τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTBF. «Οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, είχαν φθάσει την προηγούμενη ημέρα στην Ελβετία και κατά συνέπεια τα όρια του χρόνου οδήγησης είχαν τηρηθεί» πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι το λεωφορείο είχε τεθεί στην κυκλοφορία το 2002.

Τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στην Ελβετία εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί: «Θα ήθελα ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου προς τους βέλγους φίλους μας. Φανταζόμαστε τις οικογένειες, την οδύνη τους. Δεν υπάρχει φοβερότερη τραγωδία. Φυσικά, οι γαλλικές αρχές θα σταθούν στο πλευρό των βελγικών αρχών για να τις βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειασθεί».

Στο Εβερλεε, κοντά στη Λουβέν, μία από τις δύο πόλεις από τις οποίες προέρχονται τα θύματα, η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά, δήλωσε ανταποκριτής του RTBF, τη στιγμή μάλιστα που οι ταυτότητες των νεκρών δεν έχουν γίνει γνωστές στο σύνολό τους.

Το καθολικό σχολείο Sint-Lambertus υποδέχεται τις οικογένειες των θυμάτων και οι μαθητές κατευθύνονται προς τις αίθουσες άλλου εκπαιδευτηρίου.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: