Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Η Τουρκία κατασκευάζει αεροπλανοφόρο


Μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή αεροπλανοφόρου, πρόκειται να υλοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, προκειμένου, σύμφωνα με τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΝ, ναύαρχο Μουράτ Μπιλγκέλ, να καταστεί δύναμη αναγνωρίσιμη διεθνώς, με δυνατότητες ταχείας ανάπτυξης σε περιοχές μακριά από την Τουρκία. Ο Τούρκος ναύαρχος αναφέρθηκε στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της επόμενης δεκαετίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ. Η απόκτηση αεροπλανοφόρου θα συνδυαστεί με την αγορά πολεμικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης. Οπως ανέφερε ο κ. Μπιλγκέλ, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αγορά σχεδίων για την κατασκευή του αεροπλανοφόρου, η οποία προγραμματίζεται να γίνει με την αξιοποίηση τουρκικών ναυπηγείων, ερευνητικών κέντρων και της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Ηδη, τρεις μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της γείτονος διαγκωνίζονται για το συμβόλαιο του αεροπλανοφόρου, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί απο 500 εκατ. έως 1 δισ. δολάρια. Η κατασκευή, δε, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μια πενταετία.
Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην αναβάθμιση του οποίου έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια, καθώς η Αγκυρα δείχνει να στρέφει την προσοχή της στην ενίσχυση της παρουσίας της στη θάλασσα, περιλαμβάνει, επίσης, την ολοκλήρωση, βραχυπρόθεσμα, της κατασκευής κορβετών και περιπολικών σκαφών. Μάλιστα, ο ναύαρχος Μπιλγκέλ τόνισε στη συνέντευξή του ότι στη βάση του σχεδιασμού για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού είναι η διακλαδικότητά του με στρατιωτικούς και μη εταίρους και η δυνατότητα να υποστηρίζει από τη θάλασσα κοινές επιχειρήσεις στη στεριά. Η Τουρκία επενδύει, παράλληλα, στην προώθηση της αμυντικής βιομηχανίας της ως εξαγωγικής δραστηριότητας.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: