Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Αυστρία: Η Ελλάδα έχει καταβάλει 62,6 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους


Στα 62,6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2011, η Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.
Όπως ανακοίνωσε απόψε το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση έχει εμβάσει μέχρι τις 31.12.2011 το ποσό αυτό στην Αυστρία, για την έως τώρα συμμετοχή της στα δάνεια προς την Ελλάδα με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ είχε επισημάνει το γεγονός, ότι η Ελλάδα καταβάλει κανονικά στην Αυστρία τους τόκους προσθέτοντας πως οι τόκοι θα συνεχίσουν να εμβάζονται από την Ελλάδα στην Αυστρία, η οποία, όπως σημείωνε χαρακτηριστικά, «δεν χαρίζει χρήματα».
Η ίδια είχε επίσης παραδεχτεί την πραγματικότητα, σε σχέση με τη «βοήθεια» προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή η Αυστρία δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ, σημειώνοντας πως μέχρι τώρα η Αθήνα έχει καταβάλει έγκαιρα τους τόκους.
Είχε όμως επισημάνει πως με τη μείωση του επιτοκίου για την Ελλάδα, που αποφασίστηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες, περιορίζονται τα έσοδα για την Αυστρία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα χάνει χρήματα, πάντως η ίδια «δεν θα έλεγε πως η Αυστρία έχει κερδίσει χρήματα από τη βοήθεια προς την Ελλάδα».
Την καταβολή τόκων από την Ελλάδα για τα παρεχόμενα προς τη χώρα δάνεια, είχε προβάλει η κ. Φέκτερ και σε πρόσφατη ομιλία της στην αυστριακή Βουλή, αντιμετωπίζοντας τη λυσσαλέα αντίθεση των δύο ακροδεξιών κομμάτων της αυστριακής αντιπολίτευσης (Κόμμα Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας) στη συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας και στις επιτακτικές αιτιάσεις τους, για εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

By: John


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: