Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η νέα Ferrari F12berlinetta (+ video)


Ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο πρέπει να παρουσιάζεται μία ιδιαίτερη ημέρα σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Ferrari και επέλεξαν την 29η Φεβρουαρίου για να αποκαλύψουν το νέο σπορ μοντέλο τους στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για την F12berlinetta, η οποία θα διαδεχθεί την 599 GTB Fiorano και θα αποτελέσει τον προπομπό μίας νέας γενιάς μοντέλων της Ferrari με δωδεκακύλινδρους κινητήρες. Η F12berlinetta είναι η δυνατότερη Ferrari παραγωγής όλων των εποχών, καθώς ο 12κύλινδρος κινητήρας της αποδίδει 740 ίππους, ενώ το μήκος της φτάνει τα 4,62 μ., δηλαδή υστερεί κατά 4 πόντους απέναντι σε εκείνο της Ferrari 599.
Το πλάτος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 1,94 μ., το ύψος περιορίζεται στα 1,27 μ. και ο σχεδιασμός του αμαξώματος έγινε από τον οίκο Pininfarina. Η χρήση ενός κράματος από δώδεκα διαφορετικά είδη αλουμινίου είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 20% και τη μείωση του βάρους κατά 70 κιλά.
Το 54% του συνολικού βάρους (1.525 κιλά) κατανέμεται στον πίσω άξονα και το υπόλοιπο στον μπροστινό, τα καθίσματα τοποθετήθηκαν χαμηλότερα, ο αεροδυναμικός σχεδιασμός πιέζει το αυτοκίνητο στην άσφαλτο και μόλις ανέβουν οι θερμοκρασίες των φρένων, ανοίγουν ειδικά τμήματα της λαμαρίνας για να διοχευτευθεί αέρας στο σύστημα των φρένων.
Ο 12κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας με χωρητικότητα 6,2 λίτρα αποδίδει 120 ίππους περισσότερους σε σχέση με την απερχόμενη 599 και αποδίδει 690 Nm μέγιστη ροπή στρέψης στις 6.000 σ.α.λ., όμως το 80% της ροπής είναι ήδη διαθέσιμο από τις 2.500 σ.α.λ. και εξασφαλίζει εκπληκτική ελαστικότητα έως τις 8.700 σ.α.λ. Με τέτοιες προδιαγραφές θεωρούνται απολύτως αναμενόμενες οι καυτές επιδόσεις του ιταλικού σπορ κουπέ, το οποίο επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,1", η βελόνα του κοντέρ του αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα μετά από 8,5" και η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 340 χλμ./ώρα.
Η F12berlinetta κατάφερε μάλιστα και έσπασε το ανεπίσημο ρεκόρ γύρου στην εργοστασιακή πίστα της Ferrari στο Φιοράνο της Ιταλίας με 1 λεπτό και 23 δευτερόλεπτα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται γύρω στα 15 λίτρα ανά 100 χλμ., εκπέμπονται κατά μέσο όρο 350 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ούτε πότε θα λανσαριστεί το νέο μοντέλο ούτε και πόσο θα κοστίζει. Υπομονή έως το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που ξεκινά στις 8 Μαρτίου.



By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: