Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 10

ΝΔ: Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής για τον αποκλεισμό του Σ. Τσιτουρίδη αναλαμβάνοντας την ευθύνη σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό λέγοντας «Ελήφθη μια απόφαση, δική μου απόφαση, χωρίς να έχει επιρροή κανενός» «Έκρινα, ζύγισα και αποφάσισα βάσει συνολικών πολιτικών διαδρομών και με κριτήριο το τι είναι καλύτερο βέβαια για τη Ν.Δ. Ένας πολιτικός κρίνεται από όλα: πράξεις, παραλείψεις, χειρισμό θεμάτων, δηλώσεις, τοποθετήσεις. Όλα μαζί, λοιπόν, συνθέτουν μια συνολική πολιτική συμπεριφορά. Αυτό είναι το κριτήριο, αυτή είναι η απόφαση, την πήραμε την απόφαση, τέλος, προχωράμε» καλύπτοντας έτσι τον κ. Γ. Σουφλιά.
Ο κ. Γ. Σουφλιάς σε δηλώσεις του είπε «Επειδή διαβάζω και ακούω αδιανόητα πράγματα, έχω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ασχολήθηκα με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε κανένα νομό - ούτε καν στον νομό Λαρίσης» ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν βρίσκεται πίσω από τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς τού εξέφρασαν τη συμπάθειά τους.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης παραιτήθηκε λόγο την παρουσία του πρώην υπουργού Αλ. Κοντού στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
Ενώ συμπληρώθηκαν οι κενές θέσεις των ψηφοδελτίων της ΝΔ που έχουν ως εξής: Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΦΕΛΙΚΙΔΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΙΑΤΡΟΣ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΦΡΑΙΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΜΑΧΑΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ZΑΚΥΝΘΟΥ: ΜΑΛΑΠΕΤΣΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΚΙΛΚΙΣ: ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΛΑΡΙΣΗΣ: ΖΕΪΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ, ΛΕΣΒΟΥ: ΜΑΧΑΙΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΜΕΑ, ΞΑΝΘΗΣ: ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΠΑΣΟΚ: Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «Η δημόσια τηλεόραση γράφει ένα νέο έπος προπαγάνδας, που θα ζήλευε κάθε εταιρεία προβολής και διαφήμισης. Για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, βεβαίως. Και μάλιστα, με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη» ενώ συνεχίζοντας λέει ότι «Η ΕΡΤ συστηματικά προβάλλει δραστηριότητες υπουργών, που είναι ενταγμένες στην προσωπική και κομματική προεκλογική τους καμπάνια, και 'βάζει στο ψυγείο' δημοσιογράφους επειδή απλώς καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ ή δεν τους είναι αρεστοί» και τελειώνοντας επισήμανε ότι «εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα προσφύγουμε στο ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη».

ΚΚΕ: Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα μετά την ομιλία της σε συγκέντρωση ναυτεργατών στον Πειραιά δήλωσε ότι «Δεν μπορεί να βλέπεις μόνο τη σκληρή αντεργατική πολιτική. Διότι αυτή η πολιτική δεν προχωράει γυμνή, μόνη της. Καμία κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, που γνωρίσαμε και αυτή που θα γνωρίσουμε μετά τις εκλογές, δεν πρόκειται απλά να εφαρμόσουν μια πολιτική λιτότητας, μια αντιλαϊκή, μια αντεργατική πολιτική.» συνεχίζοντας επισύμανε ότι «Σήμερα, καλλιεργούνται ελπίδες, σκοτώνοντας και το όραμα. Το πόσα θα περάσουν από αυτά που λένε εξαρτάται από αυτό που λέμε λαός. Λαός, που σημαίνει και αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και αυτοί που ψήφισαν ΝΔ και τα άλλα κόμματα.» ενώ τελειώνοντας επισήμανε ότι «Δε φτάνει βέβαια κανείς να καταλάβει πρέπει να καταλάβει και πως να τα αντιπαλέψει. Όχι να καταλάβει, αλλά να αποφασίσει».

ΛΑΟΣ: Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο "Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ" δήλωσε «Επισκέφθηκα ένα χώρο υγείας που είχα επισκεφθεί πριν 25 χρόνια ως ρεπόρτερ. Δυστυχώς, δεν είδα θεαματικές αλλαγές. Πάσχουμε στον τομέα της υγείας. Είμαστε η χώρα με τα λιγότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στην ΟΝΕ. Εμείς που γεννήσαμε τον Ασκληπιό, τον Ιπποκράτη και όλους τους μεγάλους γιατρούς, δεν έχουμε κατορθώσει, 2500 χρόνια μετά, να έχουμε μια αποτελεσματική Υγεία. Λείπουν πολλά και πάνω από όλα η ουσιαστική βοήθεια του κράτους προς τον ασθενή, προς τα Δημόσια νοσοκομεία. Πιστεύω ότι έρχεται μια νέα ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα».
Τα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κ. Α. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «Ψηφοδέλτια μάχης και αγώνα».
Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανάφερε ότι «δεν λένε τίποτα για την ανεργία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, όπως είναι το ασφαλιστικό, η απασχόληση»
Ο κ. Α. Αλαβάνος και ο κ. Γ. Δραγασάκης με δική τους απόφαση δεν είναι υποψήφιοι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: