Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 6


ΝΔ: Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Mega και στον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη ο κ. Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε λέγοντας ότι «Πιστεύω στα 53 μου ότι είμαι χρήσιμος για τον τόπο. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να φύγω» ενώ «Όταν μπαίνεις σε μία μάχη, μπαίνεις για να κερδίσεις» και ότι «θα είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σε περίπτωση ήττας της ΝΔ.
Για τα σενάρια συνεργασίας με άλλα κόμματα ο κ. Κ. Καραμανλής είπε ότι πιστεύει σε «ξεκάθαρη πολιτική» και όχι σε κυβερνήσεις συνεργασίας.
Για το ΛΑΟΣ ανάφερε ότι «είναι ζήτημα αρχής για μένα» και ότι «Είναι ένα κόμμα που πρεσβεύει ακραίες θέσεις και διακατέχεται από ακραίο λαϊκισμό».
Για το ΠΑΣΟΚ ανάφερε ότι είναι σχεδόν ανέφικτο εκ των πραγμάτων με τα σημερινά δεδομένα.
Στις 09:30 ο κ. Κ. Καραμανλής θα παραστεί μαζί με τον υπουργό Παιδείας στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, στο 17ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου.
ΠΑΣΟΚ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του στην Κοζάνη ζήτησε από τον λαό να «Στις 4 του Οκτώβρη, καμία ψήφος χαμένη. Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω» ενώ κάλεσε τους πολίτες που «αισθάνονται προδομένοι» μαζί του «σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, σε μια νέα εθνική ενότητα, σε μια Ελλάδα με πολιτική ηγεσία που δεν χρωστάει σε κανένα, μόνο στον ίδιο τον λαό και εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα».
Για την ΝΔ είπε ότι «κάθε μέρα που περνά με αυτή την κυβέρνηση είναι άλλο ένα βήμα προς την απαξίωση του τόπου μας….η εξουσία είναι ευκαιρία για προσφορά στον τόπο και σε όλους τους Έλληνες ….. Καταδίκασαν τη χώρα σε αναπτυξιακό μαρασμό, έφεραν την χώρα σε κρίση πολύ πριν την διεθνή κρίση, άδειασαν τα κρατικά ταμεία και τώρα υπόσχονται για τρίτη φορά την καταπολέμηση της σπατάλης του δημόσιου χρήματος, έρχονται να πουν στους Έλληνες ξανά τα ίδια».
Στις 09:00 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Δήμο Συκεών (Θεσσαλονίκη) και θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Γυμνασίου ενώ στις 10:00 στο Βελλίδειο θα έχει συναντήσεις του προέδρου με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στις 19:30 θα επισκεφτεί τα περίπτερα της ΔΕΘ και θα ακολουθήσει συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO αλλά και με εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτή και στις 21:00 στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα έχει συνάντηση με κομματικά στελέχη της συμπρωτεύουσας.
ΚΚΕ: Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα μιλώντας στη ΒΙΑΝΕΞ ανάφερε ότι «Η χώρα θα κυβερνηθεί. Δεν υπάρχει χώρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης που έμεινε ακυβέρνητη. Και ξέρετε γιατί θα κυβερνηθεί; Γιατί έτσι κι αλλιώς την εξουσία την έχει η αστική τάξη, την έχει το κεφάλαιο» ενώ κάλεσε αυτούς που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου να ψηφίσουν με βάση την πείρα, τη σκέψη και τη συνείδηση τους.
Στις 09:00 Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα θα επισκεφτεί το 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Ο κ. Α. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «Είμαστε εδώ και αντέχουμε» και σαν σύνθημα για τις εκλογές έθεσε το «3% συν τη δική σου ψήφο» και συνεχίζοντας είπε ότι «όλα όσα συνέβησαν έχουν θυμώσει και πληγώσει τον κόσμο μας» και πρόσθεσε πως «θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα μαζί, όχι για την πάρτη μας, αλλά για την κοινωνία, γιατί η ύπαρξη της Αριστεράς αποτελεί εγγύηση για την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη».
Για τον κ. Α. Αλαβάνο είπε ότι έριξε «γέφυρες» στην ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «αποστασίας» κάποιων στελεχών της.
Για το ΚΚΕ είπε ότι «Μας θλίβει, αλλά δεν μας ξαφνιάζει η επιλογή της κ. Παπαρήγα να επιτεθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κυβέρνηση ή στην αξιωματική αντιπολίτευση» και συνεχίζοντας είπε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να αισθάνεται ντροπή που την ώρα της μάχης δείχνει με το δάχτυλο τον διπλανό της κι όχι αυτούς που βρίσκονται απέναντι.
Το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων πρόκειται να επισκεφτεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας
ΛΑΟΣ: Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ .Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο Alter και στο δημοσιογράφο Ν.Χατζηνικολάου για την άρνηση του κ. Η. Ψινάκη, δήλωσε «Για τον κ. Ψινάκη, είχα μία συγκεκριμένη άποψη που άλλαξε όταν τον γνώρισα. Άλλο είναι αυτό που δείχνει και άλλο αυτό που κουβαλάει. Είδα ότι δεν προλάβαινα να περάσω την πραγματική του εικόνα στον ελληνικό λαό, ο χρόνος ήταν ενάντια σε αυτή την προσπάθεια, κάναμε μια συζήτηση και καταλήξαμε ότι σε αυτές τουλάχιστον τις εκλογές δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πράξη την επώαση της ιδέας» και έτσι στην θέση του υποψήφιου για το ΛΑΟΣ στην Β’ Πειραιά θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Ανατολάκης.Στις 17:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Letrina» και στις 18:00 θα απευθύνει ομιλία στον Πύργο της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: