Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 17

ΝΔ: Σε ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας «μοιράζει ευχάριστες συνταγές, λέει να σταματήσουμε κάθε δύσκολη προσπάθεια, να καταναλώσουμε ό,τι έχουμε, να χρεωθούμε κι άλλο» συνεχίζοντας είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ ασκεί πολιτική λαϊκισμού δημαγωγίας και ανευθυνότητας και ότι προσφέρει κούφιες ελπίδες που είναι χτισμένες στην άμμο των εξωπραγματικών και ανεύθυνων παροχών, που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ» και ότι «θα εκτινάξουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος και θα είναι καταστροφικές για την οικονομία».
ΠΑΣΟΚ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη του έθεσε ένα δίλημμα λέγοντας «το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να γράφεται στον παγκόσμιο χάρτη σαν μια τριτοκοσμική μαύρη τρύπα διαφθοράς και καθυστέρησης ή θα κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον που της αξίζει» ενώ «η χώρα χρειάζεται μια δημιουργική έκρηξη, που θα φέρει στην επιφάνεια τη δυναμική μιας κοινωνίας η οποία ασφυκτιά στο τέλμα και θα της δώσει ξανά προοπτική, αισιοδοξία και ελπίδα»
Ενώ κατηγόρησε την ΝΔ λέγοντας «ότι γύρισε τη χώρα πίσω πολλά χρόνια, ακυρώνοντας μέσα σε πεντέμισι χρόνια επιτεύγματα που χτίστηκαν μεθοδικά, με κόπο και θυσίες του ελληνικού λαού».
ΚΚΕ: Σε ομιλία της η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους «να τιμωρήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσουν ΚΚΕ ανοίγοντας παράθυρο προς την ελπίδα»
Ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ λέγοντας ότι λένε πολλά ψέματα και το ΠΑΣΟΚ όπως ανέφερε ευτέλισε τα συνθήματα του.
Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κ. Παπαρήγα και εναντίον του ΛΑΟΣ και του κ. Καρατζαφέρη, υποστηρίζοντας ότι πότε πολεμάει το ΠΑΣΟΚ ωφελώντας τη ΝΔ και πότε την ΝΔ ωφελώντας το ΠΑΣΟΚ.
«Για να μην σας πω, είπε, πως έχει κάνει και όλη τη βρώμικη δουλειά εναντίον του αντικομμουνισμού για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, το 2007 και το 2009».
Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «εδώ πραγματικά τί να σας πω. Ή θα αισθανθείς απέχθεια και αηδία ή του βγάζεις το καπέλο». Ακόμη χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα» και «μπαμπά του το ΚΚΕ Εσ.».
Σε ό,τι αφορά τέλος τους Οικολόγους Πράσινους, τους κατηγόρησε τους για αοριστίες.
ΛΑΟΣ: Σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «οι δύο μονομάχοι δεν έχουν πει κουβέντα στην προεκλογική περίοδο για τα εθνικά θέματα, την υπόθεση Siemens και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και για την τρομοκρατία που υφίσταται η Αθήνα»
Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εκτίμησε ότι «το όνομα 'Μακεδονία' έχει τελειώσει μετά την άδεια που δόθηκε για την προσγείωση του αεροσκάφους στην Κέρκυρα» και ότι «το ελληνικό βέτο έχει να κάνει πλέον μόνο με το πρόθεμα» ενώ κατηγόρησε την Τουρκία λέγοντας ότι «κάνει ό,τι θέλει στη Θράκη» και ότι «οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών φθάνουν μέχρι την Σκύρο» ενώ ζήτησε , «να αναλάβει η Ε. Έ. την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων από την απειλή της Τουρκίας», διότι «οι εξοπλισμοί κοστίζουν στον ελληνικό προϋπολογισμό»Για την οικονομία τόνισε ότι «για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζονται χρήματα» και «αυτά μπορούν να βρεθούν, γιατί υπάρχουν στην παραοικονομία με την μείωση του ΦΠΑ, θα γυρίσει η αγορά».
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε ανάφερε ότι «δώσαμε μάχες για την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τη διασφάλιση των πολιτών» ενώ επεσήμανε ότι «είμαστε παρόντες και τώρα, παρουσιάζουμε με αναλυτικό τρόπο τις θέσεις και προτάσεις μας για τα κρίσιμα ζητήματα».
Ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η ΝΔ οδεύει προς μία συντριβή, που της αξίζει το αντίδοτο της στη φτώχια είναι περισσότερη φτώχια και φορολογική ασυλία για τους έχοντες» για «το ΠΑΣΟΚ μας προετοιμάζει για τα λεγόμενα της επόμενης ημέρας, περί άδειων ταμείων και παραλαβής καμένης γης» ενώ κατέκρινε το πρόγραμμα του κόμματος, τονίζοντας ότι δεν αναφέρει τίποτα για τα μεγάλα ζητήματα της ανεργίας και της φτώχιας.
Υπεραμυνόμενος των θέσεων του κόμματος του ανάφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης την κοινωνική ατζέντα και δεν πήραμε απάντηση παρουσιάζουμε προτάσεις για τον τρόπο που μπορούμε να υψώσουμε ασπίδες προστασίας απέναντι στην κρίση. Οι πολιτικές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετες με την τη δική μας αριστερή πρόταση εξόδου.
Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών, όπως και αντιπολίτευση από τα δεξιά. Το ζήτημα είναι αν θα έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση και από τα αριστερά. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες, χρειαζόμαστε τη στήριξή τους είναι δύσκολο το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας, αλλά είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε».
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ: 1) Εχθές συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη.
2) Δεύτερο debate μεταξύ Καραμανλή - Παπανδρέου ζήτησε το Σάββατο από το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: