Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 13

ΝΔ: Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ Καραμανλής σε ομιλία του στα Ιωάννινα και στο Μεσολόγγι έκανε λόγο για ξεκάθαρο σχέδιο εξόδου από την κρίση, σε τρεις άξονες 1ος Να περιορίσουμε τις δαπάνες του Δημοσίου 2ος Να κερδίσουμε τον πόλεμο απέναντι στη φοροδιαφυγή και 3ος να τολμήσουμε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές ενώ τόνισε ότι τα επόμενα δύο χρόνια, θα είναι δύσκολα, αλλά και καθοριστικά για το μέλλον του Τόπου και ότι δεν χωρούν στρογγυλέματα και υπεκφυγές και ευχάριστες συνταγές δεν υπάρχουν.
Ενώ μίλησε για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ή που θα πραγματοποιούν τόσο στα Ιωάννινα όσο και στο Μεσολόγγι.
Συνεχίζοντας την ομιλία του στα Ιωάννινα τόνισε το έμπρακτο ενδιαφέρον ως προς τους Βορειοηπειρώτες που έδειξε η κυβέρνηση αναφέροντας διάφορα έργα καθώς επίσης και διάφορες ευκολίες προς αυτούς.
- Με Επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή ο Μιλτιάδης Έβερτ ζητά να μπει στη 12η (μη εκλόγιμη) θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ
ΠΑΣΟΚ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε συνάντηση με 12 φορείς για το περιβάλλον παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του εναπομείναντος στην Ελλάδα πρασίνου, αλλά και την αποκατάσταση των δασών που έχουν χαθεί.
Και σαν βασικούς άξονες θα έχει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και η απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών έως ότου κυρωθούν οι σχετικοί δασικοί χάρτες, η δημιουργία Ειδικής Υπηρεσίας Πρόληψης και Καταστολής Αυθαιρέτων Κατασκευών, η λειτουργία τηλεπισκοπικού συστήματος εντοπισμού νέων οικοδομών, η υποχρεωτική κτηματογράφηση με επείγουσες διαδικασίες και η επείγουσα ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης δασικών χαρτών.
ΚΚΕ: Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα έκανε λόγο για "ωρολογιακή βόμβα", που θα σκάσει τους επόμενους μήνες στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΣΕΒ λέγοντας ότι «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν το έδαφος με τους ισχυρισμούς τους ότι τα ταμεία είναι άδεια».
Σε προτάσεις που κατάθεσε μεταξύ των άλλων είπε την κατάργηση των εισφορών των εργαζόμενων στην υγεία, ίσες παροχές για όλους, είτε δουλεύουν είτε είναι άνεργοι, επιδότηση των ανέργων κατά 80% και πλήρη ασφάλισή τους, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της υγείας και πρόνοιας και κατώτατη σύνταξη 1120 €.
- Όσο για debate ανάφερε για «άσχημο παιχνίδι με κακούς κανόνες, ενώ συμμετέχει με το ζόρι» ενώ για τους δημοσιογράφους είπε ότι «Δεν εκπροσωπούν την κοινή γνώμη, είναι εν τούτοις υποχρεωμένοι από την κοινή γνώμη να στριμώξουν τους εκπροσώπους των κομμάτων, ώστε να πάρουν θέση σε συγκεκριμένα θέματα».
ΛΑΟΣ: Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην Κατερίνη δήλωσε «Ο κ. Καραμανλής κάνει πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου μια που ο κ. Παπανδρέου δεν έχει μόνος του την δύναμη που χρειάζεται να σηκώσει το κόμμα του στην αυτοδυναμία και ότι η διαφορά του ΛΑΟΣ από τα άλλα κόμματα είναι ότι δεν τον κληρονομήσαμε, αλλά τον χτίσαμε».
Για την οικονομία πρόσθεσε ότι κάθε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα «προσπαθεί να παραπλανήσει με γενικολογίες τον ελληνικό λαό, χωρίς να αναφέρεται σε ουσιαστικές λύσεις για το πώς θα ελεγχθεί η σημερινή δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία».
Συνεχίζοντας την συνέντευξη του είπε ότι το «ΛΑ.Ο.Σ χρειάζεται τουλάχιστον 15 βουλευτές, για να γίνει η παρουσία του κόμματος στη Βουλή πιο αποτελεσματική.»
- Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Λάρισα είπε μεταξύ άλλων «Οι δυο επίδοξοι Πρωθυπουργοί, και ο απερχόμενος και ο ενδεχόμενος, παρουσιάζουν μερικά κοινά γνωρίσματα. Δεν έχουν πληρώσει ποτέ ενοίκιο στη ζωή τους. Δεν έχουν νοιώσει ποτέ την αγωνία, για μια επιταγή ή ένα γραμμάτιο που κοντεύει να λήξει και δεν έχουν πληρώσει ποτέ για ΙΚΑ ή άλλες εισφορές. Σε αντίθεση εμείς, χτίσαμε ότι έχουμε, μόνοι μας, με πόνο και αγωνία. Σήμερα είμαστε νοικοκυραίοι και δεν χρωστάμε πουθενά» και συνεχίζοντας είπε «Ενώ λοιπόν εμείς δείχνουμε την ευαισθησία μας σε πολλά θέματα, η ευαισθησία του κ. Καραμανλή περιορίζεται μόνο στον Σουφλιά και την Ντόρα. Το χειρότερο πράγμα για έναν ηγέτη, είναι να χτυπάει τον αδύνατο και να υποτάσσεται στον ισχυρό».
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κ. Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάτσει φρόνιμα», «Στη Βουλή θα μπούμε και με πολύ καλό αποτέλεσμα»
- Ενώ στο Ποικίλο όρος ο κ. Α. Τσίπρας δήλωσε για το περιβάλλον «Οι ενεργοί πολίτες αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια που θέλουν να καταπατήσουν και τους τελευταίους αδόμητους χώρους, τους τελευταίους πράσινους χώρους του αστικού ιστού των μεγάλων πόλεων της χώρας» ενώ συνεχίζοντας τόνισε «ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οι περιβαλλοντικές πληγές είναι δεκάδες και μία από αυτές είναι το Ποικίλο Όρος, όπου μια παράλογη χάραξη έχει μετατρέψει 8 στρέμματα δάσους σε ξερό τοπίο και σε μπετόν»
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ: 1) Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκεται, πλέον, το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, καθώς η Ν.Δ. κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου ότι θέτει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης, προκαλώντας προβλήματα στο έργο, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων.
2) «Βέτο» προβάλλουν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι καλούνται να λάβουν μέρος στο debate των έξι πολιτικών αρχηγών και ζητούν επαναδιαπραγμάτευση των όρων και των κανόνων του debate των έξι πολιτικών αρχηγών, δηλώνοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση «ακυρώνεται ο λόγος τους» και καθίσταται «περιττή η παρουσία τους» σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: