Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 14


ΝΔ: Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ Καραμανλής σε ομιλία του στα Μέγαρα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και επικίνδυνους πειραματισμούς δηλώνοντας «οι περιστάσεις απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Περιθώρια για πειραματισμούς δεν υπάρχουν. Αν πιστέψουμε ότι με ευχάριστες συνταγές αντιμετωπίζονται δύσκολες καταστάσεις, οι συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες για όλους» ενώ έκανε λόγο για αλλαγή των ρυθμίσεων περί διαδηλώσεων αναφέροντας χαρακτηριστικά «σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε πολίτη να διαδηλώνει, να διεκδικεί, να διαμαρτύρεται. Δεν μπορεί όμως λίγες δεκάδες άνθρωποι να κλείνουν κάθε μέρα τους δρόμους των πόλεων και να ποδοπατούν τα δικαιώματα εκατομμυρίων άλλων. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και δεν θα συνεχιστεί».
Η ΝΔ ανακοίνωσε την σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας όπου είναι η ακόλουθη:
-Γεώργιος Σουφλιάς
-Δημήτριος Σιούφας
-Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα
-Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινούπουλου
-Ευάγγελος Αντώναρος
-Ισμήνη Κριάρη
-Παναγιώτης Λιαργκόβας
-Νίκη Γκοτζοπούλου
-Κώστας Δημητρίου
-Ιωάννα Καλατζάκου-Τσατσαρώνη
-Ιωάννης Οικονόμου
-Μιλτιάδης Εβερτ
ΠΑΣΟΚ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε την λήψη άμεσων μέτρων για την τόνωση της οικονομίας αλλά και για τη δημοσιονομική εξυγίανση που αποτελεί για τον ίδιο κορυφαία προτεραιότητα ενώ έκανε λόγο για τις κρατικές προμήθειες λέγοντας ότι «υπάρχει διαφθορά και πληρώνουμε 30% παραπάνω από το αναγκαίο... Θα εγκαταστήσουμε σύστημα online, κοστίζει πολύ λίγο, απλώς χρειάζεται πολιτική βούληση και αποφέρει τεράστια κέρδη» ενώ για τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή δήλωσε ότι «θα επανεξετάσει τις υπάρχουσες συμφωνίες, με στόχο τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων, με την Ε.Ε.»
Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας όπου είναι η ακόλουθη:
- Γιάννης Ραγκούσης
- Έλενα Παναρίτη
- Ηλίας Μόσιαλος
- Μάγια Τσόκλη
- Παύλος Γερουλάνος
-Σταυρούλα Σαλουφάκου
-Τατιάνα Καραπαναγιώτη
- Δημήτρης Λάλας
- Κώστας Θέος
- Αλί Μοχάμετ Χαγκ
- Άννα Καφέτση
- Εμμανουήλ Κριαράς
ΚΚΕ: Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα σε δηλώσει της είπε μεταξύ των άλλων, ότι κάθε ψήφος είναι κρίσιμη γιατί «Οι συνέπειες όμως από το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτώβρη θα κρατήσουν για πολλά χρόνια» ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ να «ψηφίσουν θαρρετά και να κάνουν το τολμηρό βήμα προς τα μπρος όλοι όσοι το είχαν σκεφθεί στις προηγούμενες εκλογικές μάχες και δεν το αποφάσισαν» ενώ τόνισε χαρακτηρίστηκα «αυτοί που θα ψηφίσουν το ΚΚΕ χωρίς να συμφωνούν σε όλα μαζί μας, γνωρίζουν έως που μπορούν να συμφωνήσουν και έως που μπορούν να διαφωνήσουν. Δεν είμαστε ο άγνωστος «χ», ούτε ένας απρόβλεπτος παράγοντας των εξελίξεων»
ΛΑΟΣ: Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης μετά την επίσκεψη του στην Βαρβάκειο αγορά δήλωσε «Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι, αν ο κ. Καραμανλής είχε περπατήσει τη Βαρβάκειο και έβλεπε τη δυστυχία που επικρατεί στην αγορά, δεν θα ανέφερε καθόλου τα μέτρα για τα οποία μίλησε στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος πένεται, βάλλεται και προσβάλλεται βαναύσως. Δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ούτε ένα κιλό κρέας. Η εικόνα της Βαρβακείου είναι η εικόνα όλης της Ελλάδος. Εάν σε αυτή την «όαση της φθήνιας», όπως είπε ο πρόεδρος, δεν υπάρχει πελάτης, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι γίνεται και στην υπόλοιπη αγορά της Ελλάδας. Χρειάζεται να έχουμε για γενική προσπάθεια ανακατανομής του πλούτου. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 2,5 εκατ. Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχιας, να μην μπορούν δηλαδή να αγοράσουν ένα κιλό κρέας της εβδομάδα, να μην μπορούν να αγοράσουν ένα παντελόνι στο παιδί τους. Πολύ φοβάμαι ότι τόσο τον αρχηγό της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, τούς απασχολεί μόνο αν θα είναι όρθιοι ή καθιστοί (στο ντιμπέιτ), ενώ δεν βλέπουν ότι έχει καθίσει για τα καλά η αγορά».
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κ. Α. Τσίπρας σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην βίλα Δρακοπούλου στα Πατήσια δήλωσε για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «Στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με το πως να ράψουν κοστουμάκια υπουργικά για την επόμενη ημέρα, στη ΝΔ για το πως θα διαγκωνιστούν για να πάρουν καλύτερη θέση για την επόμενη ημέρα» ενώ επισήμανε ότι «εμείς βρισκόμαστε εδώ ώστε αυτοί οι αγώνες διεκδίκησης να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι» αναφερόμενος για τον αγώνα των κατοίκων ώστε να παραμείνει και να αξιοποιηθεί σε χώρου πρασίνου το οικόπεδο.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ: 1) Κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μετά την δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» για την ελάφρυνση της αποπληρωμής των δόσεων από δάνεια για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϋπόθεση το δάνειο να έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε «Οι Έλληνες πολίτες δεν ανέχονται απόπειρες απροκάλυπτης παραπλάνησής τους. Καλούμε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου να δώσουν τώρα συγκεκριμένες απαντήσεις. Χωρίς μισόλογα. Υιοθετούν ή όχι το δημοσίευμα αυτό;».
Ενώ στο αντίποδα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε «Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν στους Έλληνες πολίτες ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι δανειολήπτες, απλώς δεν τους ενδιαφέρουν. Νοιάζονται μόνο για τις τράπεζες και για τους ισολογισμούς τους».
2) Σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 20:00 ξεκινάει το debate των έξι πολιτικών αρχηγών και συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο κ. Νίκος Χρυσόγελος από τους Οικολόγους Πράσινους.Ενώ από μεριάς δημοσιογράφων θα συμμετέχουν οι Παύλος Τσίμας (Μega), Νίκος Ευαγγελάτος (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερς (Αlpha), Αιμίλιος Λιάτσος (Star), Ανδρέας Κωνσταντάτος (Αlter) και Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ). Συντονίστρια θα είναι η Μαρία Χούκλη (ΝΕΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: