Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Αντιπαραθέσεις στον ΟΗΕ για την ονομασία των Σκοπίων

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εμπόδισε την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ παραβιάζοντας έτσι όπως ισχυρίστηκε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 λέγοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, η Δημοκρατία της Μακεδονίας επιτέλεσε εντυπωσιακή πρόοδο η οποία αναγνωρίζεται από όλους και σήμερα αναμένει δικαίως την έναρξη των διαπραγματεύσεων εισδοχής στην ΕΕ. Έχει εκπληρώσει όλους τους προβλεπόμενους όρους για να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και αποτελεί ενεργό και ένθερμο υποστηρικτή της περιφερειακής συνεργασίας, παραμένει δεσμευμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας και υποστηρίζει το διάλογο ως το εργαλείο-κλειδί για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα εστίασαν με συνέπεια στις δύο υψηλές στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας, που είναι η ενσωμάτωση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Η χώρα είναι ολόψυχα δοσμένη στο να μοιράζεται και να συνεισφέρει στις ευρωατλαντικές αξίες και στο κοινό όραμα, που είναι η διεύρυνση της σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Έντονη ήτανε η απάντηση του Έλληνα πρέσβη στον ΟΗΕ κ. Αναστάσιου Μητσάλη κάνοντας λόγο για «παντελή αδιαφορία της ΠΓΔΜ σε ψηφίσματα του ΟΗΕ και στην Ενδιάμεση Συμφωνία» ενώ κατάθεσε έγγραφο προς τα Ηνωμένα Έθνη (το έγγραφο εδώ) και συγχρόνως θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης την ερχόμενη Τρίτη και αναμένεται, ανάμεσα στα θέματα που θα αναφερθεί, να είναι και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.
ΑΠΟΨΗ: 1) Έτσι είναι σηκώσανε μπαϊράκι και οι αγράμματοι οι δούλοι των Μακεδόνων.
2) Είδατε κ. Μητσοτάκη και 1.000.000 χρόνια να περάσουνε, το όνομα τις Μακεδονίας θα παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
3) Μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.
ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO


Δεν υπάρχουν σχόλια: