Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Δωράκια από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα κατατεθεί από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής την επόμενη εβδομάδα θα έχει την άμεση εφαρμογή στην πληρωμή του ΦΠΑ με δόσεις στην επιβολή των αυξημένων «πράσινων τελών» κυκλοφορίας και στην την αναστολή των πλειστηριασμών για χρέη έως 200.000 € και συγκεκριμένα:
Για το ΦΠΑ: Δεν θα γίνεται υποχρεωτικά εφάπαξ με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης, αλλά ο υπόχρεος θα έχει τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί να εξοφλήσει το υπόλοιπο σε δύο μηνιαίες δόσεις, με προσαύξηση 1,5%. Επίσης δεν θα ισχύουν οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται.
Για την επιβολή των αυξημένων «πράσινων τελών» κυκλοφορίας: Θα γίνει η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 50-150 ευρώ για τα ρυπογόνα οχήματα ενώ θα ξεκινήσει και η απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.
Για την αναστολή των πλειστηριασμών: Το πάγωμα των πλειστηριασμών για οφειλές προς τις τράπεζες (και όχι σε ιδιώτες) έως 200.000 € μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009.
Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Παιδείας έδωσαν διευκρινίσεις ως προς τη διανομή 126.000 υπολογιστών στους μαθητές της Α’ γυμνασίου αναφέροντας ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει κανονικά και θα πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια με την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο δίνοντας έτσι την προμήθεια από την 1η Οκτωβρίου 2009 από τα καταστήματα της επιλογής τους.
ΑΠΟΨΗ: 1) Πιστεύω ότι είναι καλά μέτρα και κάπως θα τονίσουν τα μαγαζιά και τα μεγάλα εργοστάσια – βιομηχανίες – τράπεζες έτσι ώστε να μας δώσουν σε όλους εμάς τους εργαζομένους γερές αυξήσεις.
2) Μπράβο στο υπουργείο Παιδείας για του υπολογιστές (ευχομαι να είναι για όλα τα παιδιά το μέτρο αυτό)
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ: Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει ξαναευαρμοστή , με τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων του 2007 ενώ είχε κλείσει η Βουλή επίσης λόγω των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: