Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 16

ΝΔ: Από μεριάς της ΝΔ για το debate ανακοινώθηκε:
Για να πραγματωθεί η δημοκρατία και να υπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει την αλήθεια και να μην παρασύρεται από κραυγές, συνθήματα και προπαγανδιστική χειραγώγηση του συναισθήματος. Ο Κώστας Καραμανλής από την αρχή μίλησε την γλώσσα της αλήθειας και της λογικής. Με σαφήνεια και παρρησία παρουσίασε το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ο Γιώργος Παπανδρέου κρύβεται πίσω από ασάφειες. Προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με φραστικά σχήματα και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Ο κ. Παπανδρέου στο πρώτο ντιμπέιτ χρησιμοποίησε για άλλη μία φορά ασάφειες και υπεκφυγές. Δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο. Τίποτα χειροπιαστό.
Γιατί κρύβεται; Τι κρύβει;
Κρύβει την άγνοια κινδύνου και την απουσία σχεδίου; Ή μήπως υπάρχει μια επώδυνη για τους πολίτες και για την χώρα κρυφή ατζέντα;
Ο κ. Παπανδρέου:
- δεν απάντησε που θα βρει τα λεφτά για όλες τις υποσχέσεις που μοιράζει - δεν απάντησε αν θα αυξήσει τους φόρους για να βρει τα λεφτά - δεν απάντησε αν θα δανειστεί για να βρει τα λεφτά - δεν απάντησε αν θα τηρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας - δεν απάντησε τι αλλαγές σκοπεύει να φέρει στο ασφαλιστικό σύστημα - δεν απάντησε ποια και πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «ράβουν κοστούμια εξουσίας» - δεν απάντησε πως προγραμματίζει να προωθήσει τις πράσινες επενδύσεις - δεν απάντησε τι σκοπεύει να πράξει με το θέμα της εκτροπής του Αχελώου.
Στις 19:30 ομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Κ Καραμανλή σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην Αλεξανδρούπολη.
ΠΑΣΟΚ: Από μεριάς του ΠΑΣΟΚ για το debate ανακοινώθηκε:
Η ΟΥΣΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ.
1. Από τη μία ο αγχωμένος απερχόμενος πρωθυπουργός, σε ρόλο αντιπολίτευσης, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ στις επιλογές του και παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ για να ζητάει κι άλλες θυσίες από τα εκατομμύρια πολιτών που γονάτισε με την πολιτική του. Ήθελε να μας κάνει να ξεχάσουμε τα 6 χρόνια διακυβέρνησής του. Μάταια.
2. Από την άλλη ο ήρεμος αυριανός πρωθυπουργός, να μιλάει με σαφήνεια για το πρόγραμμά μας σε κάθε τομέα πολιτικής, από την οικονομία μέχρι την παιδεία, κι από το κράτος μέχρι το περιβάλλον και να κλείνει στόματα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Και κυρίως: να δίνει ξανά ελπίδα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
3. Όπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου προσερχόμενος στο χθεσινό debate:
«Είναι σημαντικό να έχουμε ενημερωμένους πολίτες, γιατί αύριο έχουμε αποφάσεις.
Αποφάσεις σημαντικές, για να βγούμε από αυτή την παρακμή και το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε.
Αποφάσεις, που θα δώσουν λύσεις, ελπίδα για την ανάπτυξη της χώρας.
Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων των πολιτών.
Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση.
Και για όσους ευαγγελίζονται ότι υπάρχει μόνο η απαισιοδοξία και ο κατήφορος, εγώ μπορώ να σας πω ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες θα αξιοποιήσουμε σε μια νέα πορεία.
Και είναι σίγουρο ότι, μαζί μπορούμε».
ΚΚΕ: Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Α. Παπαρήγα σήμερα, θα συνομιλήσει με ναυτεργάτες του Περάματος, σε ένα ιδιότυπο «εργατικό ντιμπέιτ» που προγραμματίζεται καθώς η κ. Παπαρήγα έχει δηλώσει ότι θα απαντήσει σε όσες ερωτήσεις γίνουν από εργαζομένους, χωρίς περιορισμούς.
- Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την τηλεμαχία ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και στον Γ. Παπανδρέου δηλώνοντας ότι έγινε για την καρέκλα. Και μόνο ότι για τις χιλιάδες απολυμένους των ασφαλιστικών εταιρειών, του Αγούδημου και για τα ναυπηγεία, δεν είπε λέξη ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, αποδείχνει ότι και οι δύο εκφράζουν ακριβώς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική κι αυτή θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση.
Στις 19:30 ομιλία της Γ.Γ. του ΚΚΕ, κα. Α. Παπαρήγα σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία «Κούρου Ισορροπιστή» στο Περιστέρι.
ΛΑΟΣ: Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης να σχολιάσει το "ντιμπεϊτ" των δύο πολιτικών αρχηγών , δήλωσε:"Έκθεση ιδεών δύο καλών παιδιών, καλών οικογενειών". Στις 17:00 επίσκεψη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη στον εκθεσιακό χώρο της Άρτας ενώ στις 18:00 προεκλογική ομιλία στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» του εκθεσιακού χώρου της Άρτας.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το χθεσινό debate ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και κ. Παπανδρέου δήλωσε «Και μετά το χθεσινό debate ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και κ. Παπανδρέου αποδείχθηκε πως οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν συνιστούν διαφορετικό δρόμο μεταξύ τους, αλλά συμπληρωματικές πολιτικές που επιφυλάσσουν νέες πολιτικές λιτότητας για την επόμενη μέρα των εκλογών.»
- Η Teleperformance απαγόρευσε την είσοδο στους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Καρίτζη και Στέλλα (Νανή) Πολίτη, οι οποίοι προσπάθησαν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους. Σε κοινοί δήλωση τους είπαν ότι «Η απαράδεκτη στάση της Διεύθυνσης της εταιρείας είναι σε πλήρη αντιστοίχηση με τις άθλιες συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, κάτω από τις οποίες εργάζονται οι 2.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται με 4μηνες και 6μηνες συμβάσεις. Θέλουμε για άλλη μια φορά να υπογραμμίσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και για την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων».
Στις 20:00 ομιλία του προέδρου του Συνασπισμού κ. Α. Τσίπρα σε προεκλογική συγκέντρωση στη παραλία της Χαλκίδας – περιοχή Αγαλμάτων.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ: Στον «Ευαγγελισμό» εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος. Ο κ. Κύρκος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ήδη από το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.
Αυτήν την ώρα ο Λεωνίδας Κύρκος βρίσκεται πλέον σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας και υποβάλλεται σε εξετάσεις για καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: