Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 11


ΝΔ: Στην ομιλία του ο κ. Κ. Καραμανλής στις Σέρρες δήλωσε ότι «Συγχωροχάρτι στους εθνικιστές των Σκοπίων δεν μπορεί να δώσει κανένας. Καμιά Κυβέρνηση, καμιά Αντιπολίτευση. Τα μισόλογα που ακούγονται, τον τελευταίο καιρό, από το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να διευκρινιστούν άμεσα. Αυταπάτες να μην υπάρχουν πουθενά. Στην υπόθεση αυτή τραβήξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.» ενώ για την οικονομία είπε «Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε δύσκολες καταστάσεις μπροστά μας. Είπα ξεκάθαρα ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα, αλλά και καθοριστικά για την πορεία του Τόπου μας……Το ΠΑΣΟΚ, ενώ τραγικοποιεί τις δυσκολίες, παρουσιάζει ευχάριστες συνταγές……. Εμείς παραμένουμε σταθερά στο δρόμο της ευθύνης. Προσωπικά, αισθάνομαι βαρύ το χρέος απέναντι στο παρόν και το αύριο της Πατρίδας μας……… Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα υπεύθυνη δύναμη στο τιμόνι της, που βάζει το εθνικό πάνω από κομματικό συμφέρον.»
Άλλοι δύο υποψήφιοι βουλευτές αποχώρισαν από την εκλογική αναμέτρηση, η κα. Α. Παυλίδου και η κα. Σ. Πατσαντάρα - Μπουφούνου ή μεν πρώτη από την Φλώρινα και δε η δεύτερη από την Βοιωτία.

ΠΑΣΟΚ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψη του στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ είπε μεταξύ άλλων ότι «Στις 5 Οκτωβρίου βάζουμε τέλος στην παρακμή του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος» ενώ τόνισε ότι θέλουμε ένα «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους και, βέβαια, και για τη νέα γενιά» και υπογράμμισε ότι «χαριστικές ρυθμίσεις για τις τράπεζες, κακοδιαχείριση, σπατάλη, διαφθορά, έλλειψη μηχανογράφησης, έχουν βάλει το ΙΚΑ στο κόκκινο».
Πιο πριν ο κ. Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από γιατρούς και προσωπικό για τα προβλήματα του χώρου επισκεπτόμενος το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Ζωγράφου.

ΚΚΕ: Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψη της στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα δήλωσε ότι «Εδώ στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών προβάλει γυμνή η πολύχρονη κρατική αδιαφορία και εγκατάλειψη, ας μου επιτραπεί να πω η κρατική αναισθησία. Είναι απαράδεκτο το 2009 σε αυτό το χώρο να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, να υπάρχουν ελλείψεις, να μην έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα χρήματα, να μην ξέρουν που θα βρουν χρήματα, να φτάνουμε στο σημείο να έχουμε λιγότερα βιβλία για τα παιδάκια που πρέπει να εκπαιδευτούν με το σύστημα Μπράιγ, κατάσταση η οποία πραγματικά εξοργίζει και αποκαλύπτει το εξής πράγμα: η κοινωνική ευαισθησία σταματάει εκεί που αρχίζουν να γεμίζουν τα ταμεία της πλουτοκρατίας. Και οι δύο είναι υπόλογοι».

ΛΑΟΣ: Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψη του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής «Η Αστυνομία πρέπει να προστατευθεί. Τον τελευταίο καιρό η Αστυνομία έτυχε διαφόρων βολών και διαβολών. Αυτή η απαξίωση και ο ευτελισμός λειτουργεί αρνητικά στο έργο το οποίο καλείται να επιτελεί καθημερινώς η Αστυνομία. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία. Πιστεύουμε ότι είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για κοινωνική ειρήνη. Γερή Αστυνομία σημαίνει περισσότερη ασφάλεια για τον πολίτη».

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κ. Α. Τσίπρας παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης σε μήνυμα του αναφέρει ότι «η νεοφιλελεύθερη πολιτική απασχόλησης που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας και τη διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων» ενώ συνεχίζοντας είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς ανάκαμψη της απασχόλησης, χωρίς τον τερματισμό της εργασιακής επισφάλειας και τη διασφάλιση της πλήρους σταθερής και ποιοτικής εργασίας για όλους» και τέλος υπογράμμισε ότι «να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, να ενισχυθούν τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων, να υπάρξει προστασία και στήριξη των ανέργων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: