Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 15


ΝΔ: Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ Καραμανλής σε ομιλία του στη Λάρισα είπε μεταξύ των άλλων «Επέλεξα το ψηφοδέλτιο της Λάρισας για να σηματοδοτήσω μια βασική προτεραιότητα της επόμενης περιόδου: Ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη. Ακόμη εντονότερη δράση για την αναγέννηση της υπαίθρου. Ακόμη περισσότερη αφοσίωση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας».
Ενώ για τα εθνικά ζητήματα είπε ότι βρίσκονται «σε λεπτή φάση είναι η εκκρεμότητα στην ονομασία των Σκοπίων, οι ενδοκυπριακές συνομιλίες και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.»
Ενώ για την Οικονομία ανάφερε ότι «δέχεται ισχυρή πίεση» και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για το τεράστιο δημόσιο χρέος που άφησα πίσω τους ενώ τόνισε ότι «Τα δύο επόμενα χρόνια είναι δύσκολα. Τα νέα δεδομένα απαιτούν να πάρουμε, χωρίς καμιά καθυστέρηση, δύσκολες αποφάσεις» και επισήμανε ότι «Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες όλη την αλήθεια».
Ενώ έκανε λόγο για τα έργα που έχουν δημιουργηθεί ή που θα δημιουργηθούν στην Θεσσαλία και στην συνέχεια έκανε απολογισμό στα πέντε χρόνια κυβερνήσεως του αναφέροντας τα διάφορα σοβαρά ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει.
ΠΑΣΟΚ: Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε δήλωσης του για το ψηφοδέλτιο της επικρατείας ανάφερε ότι «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την αποδοχή του στην κοινωνία Τα μηνύματα που έχουμε είναι πάρα πολύ θετικά. Και αυτό, γιατί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αποπνέει ανανέωση, άνοιγμα στην κοινωνία. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν πορεία, έχουν κάνει πράγματα στη ζωή τους».
Ενώ ζήτησε από τους πολίτες «μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες. Ζητάμε μια ισχυρή αυτοδυναμία, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα τομών και αλλαγών, με το οποίο στεκόμαστε μπροστά στους Έλληνες πολίτες».
Και κατηγόρησε στην συνέχεια την νεολαία της ΝΔ αποκαλώντας τους «περιοδεύοντα θίασο ΟΝΝΕΔιτών, που ακολουθεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό όπου κι αν μιλάει, από τα Μέγαρα μέχρι τα Ιωάννινα, με λογική οπαδού-χούλιγκαν» ενώ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι «Δεν έχει πάτο η κατάντια τους. Ο κ. Καραμανλής, αντί να φύγει με αξιοπρέπεια, επιλέγει να αποχωρήσει μέσα στη αισχύνη της πιο άθλιας ακροδεξιάς συκοφαντίας».
ΚΚΕ: Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και των άλλων τεσσάρων ασφαλιστικών λέγοντας μεταξύ άλλων ότι « Γενικότερα αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος ανάπτυξης που βαδίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αντιλαϊκός και αδιέξοδος. Αποκαλύπτει ότι τα βάρη της κρίσης, καλούν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα ως ασφαλισμένοι και φορολογούμενοι, καθώς και οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, με τις απολύσεις, το πάγωμα των μισθών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.» ενώ «Την ίδια ώρα οι όμιλοι που παραμένουν κερδοφόροι σε κάθε τομέα ετοιμάζονται για νέο μοίρασμα της αγοράς, νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις, μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και απαιτεί την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την αποζημίωσή τους από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών εταιρειών, την καταβολή επιδόματος ανεργίας και την προστασία των οικογενειών τους, ωσότου εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη σταθερή εργασία.»
ΛΑΟΣ: Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης μετά την επίσκεψη του στον ΟΑΕΔ στον Πειραιά δήλωσε ότι «Κάτι πρέπει να αλλάξει» και συνέχισε λέγοντας «Για όποιον είναι άνεργος, χωρίς καμία άλλη διαδικασία -παρά μόνο με μία αίτηση- αναλαμβάνει την υποχρέωση η Πολιτεία μιας πενταετούς θητείας με δουλειά σε κάποια ακριτική περιοχή της χώρας. Σε κάθε άνεργο, ο οποίος έρχεται σε αυτό το πρόγραμμα, τού εξασφαλίζουμε στέγη δική του εφόσον θελήσει να μετακινηθεί στις ακριτικές περιοχές της χώρας, όπου θα αναπτυχθούν μονάδες παραγωγής προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης».
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κ. Α. Τσίπρας σε επίσκεψη που πραγματοποίησε επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό» κατηγόρησε τα μεγάλα κόμματα ότι έχουν ρίξει το Ε.Σ.Υ. σε χρεοκοπία και κατάρρευση, ενώ παρουσίασε και τις προτάσεις του για το δημόσιο σύστημα υγείας τονίζοντας ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι χώροι κοινωνικής προσφοράς
- Ενώ σε δηλώσεις του με αφορμή από τις επισκέψεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να έχει φωνή η κοινωνία εκφράζοντας έτσι τους νέους που γυρνάνε στα βουλευτικά γραφεία για να ζητήσουν δουλειά δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Σε κάθε μέρος της Ελλάδας κάτι σε πληγώνει».
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ: 1) Το πολύ αναμενόμενο debate δεν έκρυβε τελικά εκπλήξεις, ούτε έγιναν λάθη από τους πολιτικούς αρχηγούς ικανά να δημιουργήσουν ή να ανατρέψουν εντυπώσεις. Οι αρχηγοί τοποθετήθηκαν για την οικονομία, τα κοινωνικά και εργασιακά θέματα, την εξωτερική πολιτική, την Παιδεία, το Περιβάλλον και τη Δημόσια Διοίκηση ενώ τα κομματικά επιτελεία έμειναν ικανοποιημένα από την εμφάνιση στην τηλεμαχία.
2) Απόψε στις 20:00 στην Ε.Ρ.Τ. πραγματοποιείται η τηλεοπτική αναμέτρηση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου. Την τηλεμαχία θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΝΕΤ κα. Μαρία Χούκλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: