Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΘ – Η ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή


Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο κ. Κ. Καραμανλής τόνισε ότι έως το 2010 θα είναι δύσκολα τα χρόνια που μας έρχονται και ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα όπου θα εξασφαλίσουν την έξοδο από την κρίση αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.
Για αυτό το λόγο επιβλήθηκαν οι πρόωρες εκλογές έτσι ώστε η κυβέρνηση που θα σχηματιστή μετά των εκλογών να πραγματοποιήσει το έργο της. (να μας πιει το αίμα) και τόνισε σαν ΝΔ διαθέτει αξιόπιστο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση το οποίο χρειάζεται χρόνο για να υλοποιηθεί.
Ενώ για το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη στάσης του εκβιαστικής ως προς την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο αναφέροντας συγκεκριμένα ότι μειώθηκαν τα έσοδα και αυξήθηκαν οι κοινωνικές δαπάνες και τόνισε το πάγωμα μισθών και συντάξεων για το 2010, περικοπή επιδομάτων και κατά 30% των υπερωριών, νέο μισθολόγιο, πόλεμος στη φοροδιαφυγή με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, αλλαγές στο Ασφαλιστικό, διαχωρισμός κλάδου υγείας από κλάδο ασφάλισης στο ΙΚΑ, πιο αυστηρά των κριτήρια σε ότι αφορά τις αναπηρικές συντάξεις, αλλά και τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ .
Όπως είπε ο κ. Καραμανλής στην ΔΕΘ πρόθεσή του ήταν να εξαντληθεί η τετραετία μέχρι το 2011 ενώ παραδέχτηκε λάθη που έγιναν στην θητεία του λέγοντας «Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ αδυναμίες και λάθη. Μπορούσαμε να πάμε πιο γρήγορα, και να κάνουμε πιο βαθιές αλλαγές».
Στην ομιλία του ο κ. Κ. Καραμανλής έκανε λόγο για μέτρα άμεσης εφαρμογής μετά την επανεκλογή του λέγόντας ενδεικτικά :
1) Θα γίνει πάγωμα των προσλήψεων έως το 2010 εκτός από την Υγεία και την Παιδεία.
2) Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στο Δημόσιο Τομέα έως το 2010, με ειδική όμως μέριμνα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
3) Περικοπή για μια διετία των υπερωριών κατά 30% και κατάργηση των πλασματικών υπερωριών.
4) Αναδιάρθρωση των δαπανών του Προϋπολογισμού, με κατεύθυνση τους τομείς που προάγουν μεσοπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη (παιδεία, έρευνα, επενδύσεις υποδομής, «πράσινη ενέργεια»).
5) Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της κυβέρνησης, των νομαρχών και δημάρχων για μια διετία.
Για την φοροδιαφυγή ανάφερε ότι «όσοι έχουμε κυβερνήσει έχουμε τις ευθύνες μας» και τόνισε ότι «δεν θα συνεχιστεί αυτό όσοι κι αν ενοχληθούν» και λέγοντας ενδεικτικά :
1) Την δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης
2) Την δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων όπου θα καταγράφονται όλοι όσοι έχουν σοβαρές φορολογικές ή ασφαλιστικές εκκρεμότητες και δεν θα μπορούν να έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο.
3) Καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή εκείνων των οποίων τα δηλούμενα εισοδήματα είναι δυσανάλογα χαμηλά σε σχέση με τον τρόπο που διαβιούν.
Συνεχίζοντας ανάφερε την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, την αναπροσαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών, την δημιουργία νέου συστήματος προμηθειών στην υγεία και τέλος εξήγγειλε αλλαγές για το πανεπιστημιακό άσυλο.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Σας γνωρίζουμε ό,τι τα μέτρα των πολιτικών αρχηγών που θα μιλήσουν στην ΔΕΘ θα αφορούν ΜΟΝΟ τον απλό λαό.
ΑΠΟΨΗ: 1) κ. Καραμανλή πρώτα ξεκινά να καθαρίσεις το “σπίτι σου” και μετά την χώρα μας.
2) κ. πρωθυπουργέ αυτής εδώ της χώρας, εάν ήθελες να κάτσει έως το 2011 για να μας βγάλεις από την κρίση ΓΙΑΤΙ δεν έκατσες?
3) Εγώ και 2 χρόνια η αύξηση που μου έδωσε το αφεντικό μου ήταν 0 – ΜΗΔΕΝ – ΤΙΠΟΤΕ – ZERO, για τους βουλευτές, δικαστικούς, δ. υπαλλήλους, colden boy’s των ΔΕΚΟ τι έχεις δώσει?
4) Εσείς του ΠΑΣΟΚ δεν σας κόβει καθόλου. Τους αφήνεται να φάνε τα μούτρα τους έως το Ιανουάριο και μετά λέτε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τώρα βγαίνουν αυτοί από πάνω.
5) Εδώ και 2 εκλογικές αναμετρήσεις (5 χρόνια) κυβέρνησης τι κάνατε από αυτά που τάζετε? Ή μήπως τα μάθατε εχθές και τα ανακοινώσατε σήμερα στην ΔΕΘ?
Θα σας πω εγώ τι κάνατε, ΣΚ@$@ τα κάνατε


Δεν υπάρχουν σχόλια: