Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΘ – Η ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στην ομιλία στην 74η ΔΕΘ παρουσίασε το πρόγραμμα του όταν γίνει κυβέρνηση.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις. Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις. Όχι προφάσεις που δικαιολογούν το αδιέξοδο» και σημείωσε έναντι της ΝΔ ότι είναι «Μία αντίληψη που μιλά για περικοπές - και μία που μιλά για επενδύσεις. Μία που μιλά για συρρίκνωση, και μία για επενδύσεις. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αστείρευτων δυνατοτήτων και έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις αξιοποιεί για το καλό της χώρας» ενώ τόνισε «Είμαι εδώ…. και ότι υπάρχει ελπίδα ότι στις 4 Οκτωβρίου αρχίζει μια νέα εποχή, η οποία θα στηριχθεί σε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανάτασης».
Ενώ για την οικονομία είπε «Στην οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών» και «εφαρμόζουμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς» προτείνοντας εννιά μέτρα:
α) Αύξηση μισθών και συντάξεων ενώ θα χορηγείται το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης.
β) Παρέμβαση στο φορολογικό σύστημα ώστε να φορολογούνται όλα τα εισοδήματα με μια προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα.
γ) Τα μερίσματα που διανέμονται στους μετόχους θα φορολογηθούν όπως και όλα τα άλλα εισοδήματα ενώ δεν θα αυξηθεί και η φορολογία των επιχειρήσεων.
δ) Κατάργηση του ΕΤΑΚ και η φορολόγηση της μεγάλη ακίνητη περιουσία.
ε) Θα επαναφέρει τον φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο για να προστατευθεί η μικρή ιδιοκτησία.
στ) Στήριξη του εισοδήματος με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης και μέτρα προστασίας των δανειοληπτών.
ζ) Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.
η) Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλαγή του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ», την πρόσληψη νέων ανέργων και αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
θ) Ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης στο δημόσιο.
Ενώ συνεχίζοντας την ομιλία του ανάφερε ότι για την λήψη άμεσων μέτρων στη αυτονομίας της πολιτικής και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δαπανάται κάθε ευρώ, όπως ένας νέος εκλογικός νόμος, η διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής και στα δημόσια έργα και προμήθειες, η αναβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, η ενίσχυση του ΑΣΕΠ, η ριζική αποκέντρωση η αναμόρφωση του «πόθεν έσχες», η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των υπογραφών των υπουργών και όλων των πράξεων του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης ενώ τέλος θα ληφθούν «σκληρά μέτρα» για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς.
Για την υγεία είπε τη δημιουργία μονάδων οικογενειακής ιατρικής, δωρεάν 24ωρη περίθαλψη επτά ημέρες την εβδομάδα για όλο το χρόνο και τέλος την κάλυψη με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Για την παιδεία είπε τη διάθεση του 5% του ΑΕΠ, επιπλέον από τον πρώτο προϋπολογισμό τη κατάθεση 1ς δισ. Ευρώ, η αλλαγή του θεσμού των Πανελληνίων Εξετάσεων και τέλος η απόκτηση εθνικού απολυτηρίου.
ΑΠΟΨΗ: 1) Τι άποψη να επικαλεστώ, κυβερνώ κόμμα δεν ήταν, απλά είναι λόγια είτε για μερικούς παχιά είτε για μερικούς σωτήρια.
2) Ήταν μια ομιλία με λόγια τώρα αν γίνουν πράξεις αυτό δεν το ξέρω.
3) Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τάζουν τάζουν ΑΛΛΑ η επιλογή δικιά σας και μόνο δικιά σας αν φυσικά επιθυμείτε και θέλετε να πάτε να τους ψηφίσετε ή να απέχετε από όλο αυτό το σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: